Žiadne zlepšenie neprichádza. Rune dostal v Šanghaji výprask od Nakashimu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žiadne zlepšenie neprichádza. Rune dostal v Šanghaji výprask od Nakashimu

Holger Rune má za sebou veľmi nevydarenú sezónu.
Holger Rune má za sebou veľmi nevydarenú sezónu.Profimedia
Holger Rune (20) pred týždňom v Pekingu prerušil hrozivú sériu siedmich prehier, ale zlepšenie nenastalo a z posledných deviatich zápasov vyhral len jeden. Dánsky supertalent stroskotal hneď pri debute na Masters v Šanghaji, keď nestačil na trápiaceho sa Brandona Nakashimu (22) 0:6, 2:6.

Nakashima - Rune 6:0, 6:2

Holger Rune si pre túto sezónu stanovil jasný cieľ: vyhrať grandslamový turnaj. Nielenže sa k tomuto míľniku ani len nepriblížil, ale v aktuálnom ročníku sa mu podarilo triumfovať len na malom podujatí ATP 250 v Mníchove a to po odvrátení mečbalu. V posledných mesiacoch sa nachádza vo vážnej kríze.

Začalo sa to porážkou vo štvrťfinále Wimbledonu a pokračuje aj o tri mesiace neskôr. Nakoniec ich nazbieral sedem v rade a nelichotivú sériu prerušil až pred týždňom v Pekingu, keď zdolal trápiaceho sa Félixa Augera-Aliassimea. Na ďalšie víťazstvo však čaká a pri svojom debute v Šanghaji stroskotal hneď na Brandonovi Nakashimovi.

Zostrih zápasu Nakashima - Rune
Flashscore

Z posledných desiatich zápasov vyhral len jeden a proti Američanovi utrpel jednu z najdrvivejších porážok v kariére. Svetovej päťke a nasadenému hráčovi číslo tri sa vôbec nedarilo. Po prvom a druhom podaní vyhral menej ako polovicu bodov, čelil 14 brejkbalom, päťkrát stratil servis a na výsledkovú tabuľu sa dostal až po prvom geme druhého setu.

Svoju úlohu v jeho aktuálnom trápení zrejme zohrali aj nedávne problémy s chrbtom, s ktorými sa borí od antukovej jari a ktoré mu spôsobovali veľké problémy na servise. Dánsky supertalent by však mal byť opäť fit a, pravdepodobne, oveľa väčším problémom je teraz jeho sebavedomie či forma. Čoskoro sa k tomu pridá obhajoba veľkej porcie bodov, keďže koncom minulého roka hral štyri európske halové finále. Triumfoval v Štokholme i na parížskom Masters.

Štatistika zápasu
Štatistika zápasuFlashscore

"Myslím, že je to prvýkrát, čo som sa na Masters dostal do tretieho kola. Bonusom je, že sa mi to podarilo proti hráčovi z prvej päťky. Som veľmi spokojný so svojím výkonom a dúfam, že mi táto úroveň hry vydrží," povedal Nakashima v pozápasovom rozhovore na kurte. Svoj prvý skalp hráča TOP 10 si pripísal až na siedmy pokus a ako člen druhej stovky rebríčka.

Bývalý 43. muž rankingu sa prvýkrát v kariére prebojoval medzi 32 najlepších na najprestížnejších turnajoch ATP v sezóne, ktorú pred týmto cenným víťazstvom mohol označiť len za sklamanie. Jeho víťazná šnúra v Šanghaji je iba treťou tohtoročnou. Svoje osobné maximum si bude chcieť vylepšiť proti Tomásovi Martinovi Etcheverrymu alebo Čang Č’-čenovi.