Fritz v Tokiu neuspel. Obhajca titulu prehral v druhom kole s domácim outsiderom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fritz v Tokiu neuspel. Obhajca titulu prehral v druhom kole s domácim outsiderom

Fritz v Tokiu nezvládol úlohu favorita.
Fritz v Tokiu nezvládol úlohu favorita.Profimedia
Taylor Fritz (25) skončil svoju obhajobu minuloročného titulu v Tokiu už v druhom kole, čo zároveň značí koniec jeho nádejam na priamy postup na Turnaj majstrov. Najvyššie nasadený hráč nezvládol vedenie 5:2 v rozhodujúcom sete a domácemu outsiderovi Šintarovi Močizukimu (20) podľahol 6:0, 4:6, 6:7. Člen iba tretej stovky rebríčka zbiera v domácej metropole svoje vôbec prvé víťazstvá v hlavných súťažiach na najvyššom okruhu, vo štvrťfinále sa stretne s Alexejom Popyrinom (24).

Fritz - Močizuki 6:0, 4:6, 6:7

Taylor Fritz tento rok nazbieral osem semifinálových účastí, ale určite si predstavoval lepšiu sezónu. Na konte má len dva tituly a oba získal na najmenších podujatiach série ATP 250 na domácej pôde v Delray Beach a Atlante. Navyše, jeho boj o vstupenku na Turnaj majstrov v Turíne, kde vlani debutoval a dostal sa do semifinále, sa komplikuje.

Zatiaľ čo na štyroch z piatich podujatí počas tohtoročnej letnej série US Open bol aspoň štvrťfinalistom, na ázijských hardoch sa mu vôbec nedarí. Najvyššie postavený Američan neuspel v treťom kole na Masters v Šanghaji proti trápiacemu sa Diegovi Schwartzmanovi, na "päťstovke" v Tokiu skončil obhajobu titulu v druhom kole a po tomto turnaji mu bude naďalej patriť deviata priečka v aktuálnom tohtosezónnom rebríčku, teda prvé nepostupové miesto.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

Najvyššie nasadený hráč začal v japonskej metropole suverénnym víťazstvom nad hráčom z TOP 20 Cameronom Norriem, ale v druhom kole nestačil na 215. muža rebríčka Šintara Močizukiho. S domácou nádejou zviedol veľký boj, v úvodnom sete uštedril Japoncovi kanára.

Od druhého dejstva si však začal komplikovať postup. V šiestej hre nevyužil brejkbal, v nasledujúcom geme prvýkrát stratil svoje podanie a deficit už nedokázal zmazať. V rozhodujúcom sete sa ujal vedenia 5:2 a bol dve loptičky od víťazstva. Od stavu 5:3 však neuhral ani jeden fiftín a dovolil súperovi vyrovnať. Rozhodnúť musel tajbrekk, v ktorom favorit získal iba dva body.

Zostrih súboja Fritz - Močizuki.
Flashscore

Bývalá juniorská svetová jednotka Močizuki sa v minulosti osemkrát zúčastnil na hlavných podujatiach na vrcholnom okruhu a zakaždým sa mu nepodarilo zdolať svojho úvodného súpera, navyše nikdy predtým neporazil nikoho z prvej päťdesiatky. Vďaka štvrťfinálovej účasti v Tokiu si v rebríčku polepší o takmer 30 miest (192.).

Vo štvrťfinále sa po prvý raz stretne s Alexejom Popyrinom. Austrálčan prehrával s Cristianom Garínom už 4:6 a 2:4, potom však prvýkrát zobral Čilanovi servis, viac ho nestratil a po takmer troch hodinách vyhral 4:6, 7:6, 6:2. V piatok si zahrá svoje prvé štvrťfinále na turnajoch ATP 500.

Ohlasy Močizakiho po zápase.
Flashscore

Alex de Minaur naopak žiadne prekvapenie nepripustil. Štvrtý nasadený hráč prevalcoval 6:0, 7:5 Diega Schwartzmana, ktorý na ázijskom kontinente začal zlepšovať svoju formu a možno našiel východisko z dlhej krízy. Vo štvrťfinále sa Austrálčan, ktorý mieri na Turnaj majstrov, stretne buď s Aslanom Karacevom, alebo s Čang Č’-čenom.

Ostatné štvrťfinálové dvojice sa vytvorili v stredu. Félix Auger-Aliassime bude hrať s Marcosom Gironom a Tommy Paul vyzve v americkom derby Bena Sheltona.

Zostrih súboja de Minaur - Močizuki.
Flashscore

Výsledky turnaja ATP 500 v Tokiu