Sklamanie po triumfe na Masters. Hurkacz hrá o Turnaj Majstrov, v Tokiu body nezískal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sklamanie po triumfe na Masters. Hurkacz hrá o Turnaj Majstrov, v Tokiu body nezískal

Tri dni po svojom triumfe v Šanghaji neuspel Hubert Hurkacz v prvom kole turnaja v Tokiu.
Tri dni po svojom triumfe v Šanghaji neuspel Hubert Hurkacz v prvom kole turnaja v Tokiu.Profimedia
Tri dni po triumfe v Šanghaji a zisku svojej druhej trofeje z turnaja Masters Hubert Hurkacz (26) neuspel na podujatí ATP 500 v Tokiu, keď opäť nenašiel spôsob, ako zdolať Číňana Čang Č’-čena (27). Poľský tenista neudržal v japonskej metropole vedenie 6:3, 3:1 a skomplikoval si boj o druhý štart na Turnaji majstrov. Pripomenul sa Kanaďan Félix Auger-Aliassime (23), ktorému sa po dlhých siedmich mesiacoch podarilo vyhrať dva zápasy v rade.

Čang Č’-čen - Hurkacz 3:6, 6:4, 7:6

Hubert Hurkacz využil minulotýždňové zaváhanie favoritov v Šanghaji a po odvrátení mečbalu v nedeľňajšom finále proti Andrejovi Rubľovovi získal svoj druhý titul na turnaji Masters 1000. Po februárovom víťazstve v Marseille si pripísal druhý tohtoročný triumf a dostal sa do bojov o Turnaj majstrov, na ktorom pred rokom pri svojom debute prehral všetky tri zápasy.

Hneď v nasledujúcom súboji však spadol späť na zem. Na tokijskom päťseťáku mal dokonca teoretickú šancu dostať sa do najlepšej osmičky tohtoročného rebríčka, ale zaváhal už v prvom kole a svoju pozíciu si tak nevylepší. Dvadsaťšesťročný Poliak podľahol Čang Č’-čenovi, ktorý mu o osem dní neskôr dokázal odplatiť tesnú prehru na domácej pôde v Šanghaji. Hurkacz hral po presune z Číny do Japonska lepšie a viedol 6:3 a 3:1, no náskok neudržal a s 27-ročným Číňanom prehral 6:3, 4:6, 6:7.

V rozhodujúcom dejstve Hurkacz nečelil brejkbalu, ale za stavu 3:3 nevyužil jednu z troch šancí na brejk a v závere nezvládol obľúbený tajbrejk. V tomto roku odohral už 54 skrátených hier s bilanciou 31-23.

Poliak momentálne zaostáva o 335 bodov za pozíciou zaručujúcou postup do Turína, kde sa v polovici novembra uskutoční vyvrcholenie sezóny. Okrem toho môže tento týždeň v Štokholme získať 250 bodov ôsmy Holger Rune a jeho ďalší najväčší súperi Taylor Fritz a Casper Ruud sa v prípade úspechu v Tokiu môžu od poľského tenistu odpútať.

Na Turnaj majstrov sa kvalifikuje osem najlepších.
Na Turnaj majstrov sa kvalifikuje osem najlepších.Livesport

Hurkacz sa teraz vráti do Európy. V nasledujúcich troch týždňoch sa plánuje pobiť o Turnaj majstrov na halových podujatiach v Bazileji (ATP 500), Paríži (ATP Masters 1000) a Métách (ATP 250).

Auger-Aliassime - Ofner 6:4, 6:1

Félix Auger-Aliassime vyhral v októbri minulého roka tri halové turnaje v Európe v priebehu troch týždňov a nečakane si zabezpečil premiérovú účasť na Turnaji majstrov. Potom pomohol Kanade k daviscupovému triumfu, ale v roku 2023 už nebude môcť nadviazať na minulú sezónu.

Výsledky kanadského tenistu boli v prvých týždňoch rozpačité a od marcového Indian Wells dokonca nevyhral viac ako jeden zápas na 12 turnajoch za sebou. Čiernu sériu prerušil až v Tokiu, kde dvakrát potvrdil úlohu papierového favorita. Po stredajšej výhre nad Austrálčanom Aleksandarom Vukicom zdolal v dvoch setoch aj Rakúšana Sebastiana Ofnera.

"Stále verím vo svoju hru. Verím si, že mám na to, aby som na tejto úrovni vyhrával. Som rád, že úroveň mojej hry sa po niekoľkých mesiacoch premieta do zápasov. A teraz sa teším na ďalší, chcem nadviazať na toto víťazstvo. Som stále mladý hráč a užívam si všetky tieto momenty. Baví ma hrať tak ako dnes," pochvaľoval si 23-ročný Auger-Aliassime.

Vo štvrťfinále sa, aktuálne 17. hráč svetového rebríčka, stretne buď s Nórom Casperom Ruudom alebo americkým kvalifikantom Marcosom Gironom.