Fritz boj o Turnaj majstrov nevzdáva. V Tokiu urobil krok k obhajobe titulu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fritz boj o Turnaj majstrov nevzdáva. V Tokiu urobil krok k obhajobe titulu
Taylor Fritz sa nevzdáva účasti na Turnaji majstrov.
Taylor Fritz sa nevzdáva účasti na Turnaji majstrov.AFP
Taylor Fritz (25) po roku opäť bojuje o účasť na Turnaji majstrov, kde vlani debutoval ako náhradník. Momentálne mu patrí pozícia náhradníka číslo jeden a ak sa tento týždeň v Tokiu dostane do semifinále, môže sa posunúť v poradí vyššie. Najvyššie nasadený Američan odštartoval obhajobu titulu víťazstvom 6:4, 6:3 nad svetovou osemnástkou Cameronom Norriem (28), s ktorým hral 13. vzájomný duel.

Fritz - Norrie 6:4, 6:3

Taylor Fritz vlani vyhral tri turnaje vrátane domáceho Masters 1000 v Indian Wells. Jeho jesenný triumf na "päťstovke" v Tokiu v záverečnom vystúpení mu priniesol deviate miesto v sezónnom poradí a prvý Turnaj majstrov, na ktorom nastúpil ako náhradník za zraneného Carlosa Alcaraza.

Kým pred rokom štartoval v japonskej metropole deň po ukončení izolácie pre pozitívny test na Covid-19, tento rok pricestoval do Tokia po nečakanom neúspechu na Masters v Šanghaji.

V náročnom úvodnom zápase však zvládol úlohu favorita. Proti svetovej osemnástke Cameronovi Norriemu prehrával 2:4, ale potom získal sedem gemov v rade, nečelil už žiadnemu brejkbalu, vyhral 6:4, 6:3 a v 13. vzájomnom stretnutí s o tri roky starším Britom sa ujal vedenia 7-6.

Zostrih zápasu Fritz - Norrie
Flashscore

"Bol som blízko k tomu, aby som prehral prvý set. Vyzeralo to, že by to mohla byť trojsetová bitka. Mal som šťastie, že som si v prvom sete zobral späť stratené podanie a následne som cítil, že úroveň mojej hry sa zdvihla. Uvoľnil som sa a hral oveľa sebavedomejšie," komentoval svoj víťazný štart Fritz.

Dvadsaťpäťročný Američan figuruje v tohtosezónnom rebríčku, z ktorého sa osem najlepších kvalifikuje na Turnaj majstrov, na deviatom mieste. Teoreticky už len postup do semifinále môže Fritza posunúť v rebríčku vyššie, v prípade triumfu bude dokonca siedmy pred Alexandrom Zverevom a trápiacim sa Holgerom Runom, ktorý v Štokholme štartuje na podujatí ATP 250.

Casper Ruud, Hubert Hurkacz, Tommy Paul a Alex de Minaur sa tiež v Tokiu snažia oživiť svoje šance na letenku do Turína, kde sa v polovici novembra uskutoční vyvrcholenie sezóny. V nasledujúcich dvoch týždňoch sa boj o Turnaj majstrov presunie do Európy, kde sa súčasne uskutočnia "päťstovky" v Bazileji a vo Viedni, aby napokon prebehla posledná "tisícka" v Paríži.

Osem najlepších sa kvalifikuje na Turnaj majstrov v Turíne.
Osem najlepších sa kvalifikuje na Turnaj majstrov v Turíne.Flashscore

De Minaur - Draper 4:6, 7:6, 7:6

V Tokiu sa cez prvé kolo dostal aj štvrtý nasadený Austrálčan Alex de Minaur, ktorý po trojhodinovej bitke zdolal vyčerpaného Brita Jacka Drapera 4:6, 7:6, 7:6, hoci v druhom sete prehrával 0:2 a v treťom podával súper na víťazstvo.

Zostrih zápasu De Minaur - Draper
Flashscore

"Keď sa súper trápi, je ťažké ukončiť zápas. Zrazu sa nemôžete sústrediť na to, čo chcete urobiť. Herný plán sa zmení a vy sa snažíte prinútiť súpera zahrať čo najviac úderov. Na druhej strane hrá uvoľnene a je to celkovo ťažšie. Myslím si, že môj prístup a kondícia vyhrali tento zápas," komentoval de Minaur vyčerpávajúcu bitku.

O postup do štvrťfinále sa stretne s Argentínčanom Diegom Schwartzmanom, ktorý si poradil s krajanom Franciscom Cerúndolom.