Klopp reagoval na Firminov koniec v Liverpoole: Či som prekvapený? Trochu áno

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Klopp reagoval na Firminov koniec v Liverpoole: Či som prekvapený? Trochu áno

Kouča mierne zaskočilo rozhodnutie útočníka.
Kouča mierne zaskočilo rozhodnutie útočníka.Profimedia
Manažér Liverpoolu Jürgen Klopp (55) povedal, že rozhodnutie Roberta Firmina (31) opustiť klub na konci sezóny ho prekvapilo. Zároveň ale chce, aby ukončenie osemročnej kariéry brazílskeho útočníka na Anfielde malo vysokú úroveň.

Firmino, ktorému v júni vyprší zmluva, pomohol Liverpoolu vyhrať Ligu majstrov, Premier League, FA Cup a majstrovstvá sveta klubov, odkedy doň prišiel v lete 2015 z Hoffenheimu.

"Či som prekvapený? Trochu áno. Mohlo to ísť dvomi smermi, išlo to jedným. Veľmi to rešpektujem. Je to ale úplne normálne v takomto dlhom vzťahu, aký máme my a Bobby s klubom," povedal Klopp a doplnil: "Spomenul mi to a potom už len povedal: 'Teraz chcem tento nádherný príbeh dotiahnuť do pozitívneho konca'."

Brazílčan nastrieľal 108 gólov vo viac ako 350 zápasoch vo všetkých súťažiach a bol súčasťou silného útočného tria s Mohamedom Salahom a Sadiom Maném, ktoré pre The Reds pomohlo získať ligový titul v sezóne 2019/20. "Sadio, Bobby a Mo boli spolu istý čas jednou z najlepších útočných trojíc vo svetovom futbale," dodal Klopp.

Firmino skóroval sedemkrát v 13 dueloch Premier League pred prestávkou na majstrovstvách sveta, ale po reštarte vynechal dva mesiace pre zranenie lýtka a od návratu vo februári sa predviedol v šiestich vystúpeniach ako náhradník. Pri debakli strelil Manchestru posledný gól svojho mužstva.

"Páčilo sa mi, ako ho privítali, keď nastúpil proti United. Je maximálne oddaný, a to je všetko, čo potrebujeme vedieť. V tejto chvíli nie je čas na rozlúčku alebo čokoľvek iné, na to je dosť času neskôr. Je to jeden z hráčov, ktorí ak by prišli s tímom súpera, ľudia by ho veľmi radi videli," vravel nemecký tréner.