Koniec saudskoarabskej anabázy? Neymar chce od budúceho roka hrať za materský Santos

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec saudskoarabskej anabázy? Neymar chce od budúceho roka hrať za materský Santos

Neymar sa zrejme nevie dočkať návratu do Santosu.
Neymar sa zrejme nevie dočkať návratu do Santosu.Profimedia
Brazílsky futbalista Neymar (32) zrejme neukončí kariéru v Saudskej Arábii, kde momentálne pôsobí v drese klubu Al-Hilal. Momentálne zranený ofenzívny hráč sa údajne nechal počuť, že sa chce vrátiť domov.

Za saudskoarabského giganta, ktorý ťahá grandióznu šnúru 32 víťazstiev v rade, toho pre zranenie a dlhú liečbu odohral len veľmi málo. Dvakrát sa ho týkala Ázijská liga majstrov a trikrát Saudi Pro League, kde navyše stále čaká na premiérový zásah. V posledných dňoch vraj povedal, že už v dohľadnej dobe by mohol hrať v Brazílii. Hráčom Santosu mal prezradiť, že sa pred odchodom do dôchodku chce vrátiť práve do klubu, ktorý ho pre veľký futbal vychoval.

Renomovaný zakončovateľ sa totiž v súčasnosti nachádza v rámci záverečnej fázy rekonvalescencie po zranení kolena v Brazílii a cez víkend navštívil zápas Santos - Palmeiras, ktorý najtesnejším rozdielom ovládol jeho bývalý klub. Ešte pred úvodným hvizdom podľa portálu OK Diario v kabíne vyhlásil, že v roku 2025 sa chce vrátiť. Práve vtedy mu vyprší zmluva so saudskoarabským mužstvom.

Neymar oslávi o rok v lete už 33. narodeniny a hoci ho v uplynulom období postihol ústup zo slávy, stále má pred sebou niekoľko dôstojných sezón a v Brazílii by jeho akvizíciu radi privítali. Santos opustil pre volanie z Katalánska v lete 2013, teda pred necelými jedenástimi rokmi.