O tom, kedy skončím, nerozhodne môj vek, hovorí Messi. Netuší, čo bude robiť po kariére

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
O tom, kedy skončím, nerozhodne môj vek, hovorí Messi. Netuší, čo bude robiť po kariére
Messi cíti, že čas na ukončenie kariéry ešte neprišiel.
Messi cíti, že čas na ukončenie kariéry ešte neprišiel.Reuters
Lionel Messi (36) nebude považovať svoj vek za rozhodujúci faktor pri plánovaní odchodu do dôchodku. Argentínsky útočník dodal, že nemá jasnú predstavu o tom, čo bude robiť, keď nastane čas ukončenia aktívnej kariéry.

Messi, ktorý hral 17 rokov v Barcelone predtým, ako sa v roku 2021 upísal PSG a vlani Interu Miami, bude mať o necelé tri mesiace 37 rokov, ale s istotou vie, že jeho vek nebude rozhodovať o tom, kedy bude čas zavesiť kopačky na klinec.

"Viem, že v momente, keď budem cítiť, že už nepodávam výkony a že ma to už nebaví a nepomáham spoluhráčom, tak odídem do dôchodku," povedal Argentínčan v rozhovore pre Big Time podcast a následne pokračoval:

"Som veľmi sebakritický. Viem, kedy sa mi darí a kedy nie. Keď budem cítiť, že je čas urobiť tento krok, urobím ho bez toho, aby som myslel na vek. Ak sa budem cítiť dobre, budem sa snažiť pokračovať, pretože to je to, čo ma baví a čo viem robiť."

"Ďalší sen? Neviem. Na športovej úrovni, ako som už povedal, som mal to šťastie, že som mohol v kariére dosiahnuť všetko, splniť všetky svoje sny," priznal.

Na otázku, či už začal premýšľať o tom, čo bude robiť po konci kariéry, osemnásobný držiteľ Zlatej lopty nemal jednoznačnú odpoveď. "Ešte som o tom nerozmýšľal. Zatiaľ sa snažím užívať si každý deň a okamih bez toho, aby som myslel na budúcnosť. Doposiaľ nemám v ničom jasno," uviedol.

"Dúfam, že ešte budem nejaký čas hrať. Keď príde ten čas, určite si nájdem cestu k tomu, čo ma napĺňa a čo mám rád, cestu k novej úlohe," vravel Messi, ktorý v marci vynechal priateľské zápasy Argentíny proti Salvádoru a Kostarike v USA pre zranenie podkolennej šľachy.