Szczesny chytil penaltu a odvrátil svoj koniec: Asi by som uzavrel reprezentačnú kariéru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Szczesny chytil penaltu a odvrátil svoj koniec: Asi by som uzavrel reprezentačnú kariéru
Szczesny nasmeroval Poľsko na šampionát.
Szczesny nasmeroval Poľsko na šampionát.Profimedia
Poľský futbalový brankár Wojciech Szczesny (33) priznal, že chytenou penaltou v poslednej sérii utorkového rozstrelu proti Walesu zrejme odvrátil koniec svojej reprezentačnej kariéry. Opora Juventusu doviedla národný tím cez play-off na európsky šampionát, po postupe ale cítila skôr úľavu než radosť.

Finálový zápas play-off v Cardiffe neponúkol gól v riadnom hracom čase ani v predĺžení. V rozstrele uspelo všetkých deväť úvodných strelcov, až na konci piatej série Szczesny chytil strelu domáceho Daniela Jamesa a zabezpečil Poľsku piatu účasť na ME za sebou.

"Bol na nás veľký tlak, takže teraz je to skôr úľava než nejaká radosť. Pre mňa osobne aj preto, že porážka by najskôr znamenala koniec mojej reprezentačnej kariéry," citoval Szczesného oficiálny web UEFA.

"Ako gólman si takýto postup užívam o to viac. Každý brankár sníva o tom, aby chytil záverečnú penaltu v rozstrele a rozhodol o titule alebo o veľkom víťazstve," pridal.

Poliaci zahájili kvalifikačnú skupinu tromi porážkami v úvodných piatich zápasoch, na čo doplatil ich portugalský kouč Fernando Santos. Toho v októbri nahradil Michal Probierz a doviedol tím na tretie miesto za víťazným Albánskom a reprezentáciou Česka.

"Posledný rok a pol pre nás nebol príliš pozitívny. Mali sme postúpiť už zo skupiny, našťastie sa nám to podarilo aspoň cez play-off. Walesu je mi ľúto, odohral dobrý zápas, ale penaltový rozstrel je vždy trochu lotéria," povedal Szczesny. Poľsko čaká na letnom šampionáte v Nemecku v skupine D postupne Holandsko, Rakúsko a Francúzsko.