Konkurencia bola nad ich sily, stiahli kandidatúru. Letná olympiáda 2036 v Mexiku nebude

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Konkurencia bola nad ich sily, stiahli kandidatúru. Letná olympiáda 2036 v Mexiku nebude
Mexičania zmenili svoj názor na organizáciu olympiády.
Mexičania zmenili svoj názor na organizáciu olympiády.Reuters
Mexiko odstúpilo z boja o usporiadanie letných olympijských hier v roku 2036, uviedol predseda Národného olympijského výboru s odvolaním sa na "tvrdú konkurenciu".

Bývalý minister zahraničných vecí Marcelo Ebrard a Národný olympijský výbor oznámili v októbri 2022 zámer Mexika usporiadať olympiádu v roku 2036. Krajina predtým hostila letné hry v roku 1968. Podobne sa ku kandidatúre postavili aj Južná Kórea, India, Egypt a Katar.

Predsedníčka Mexického olympijského výboru a zároveň poslankyňa mexického parlamentu María José Alcaláová uviedla, že Mexiko zváži predloženie kandidatúry len na hry mládeže.

"Rozprávali sme sa s Medzinárodným olympijským výborom a videli sme, že konkurencia je veľmi silná," zdôraznila Alcaláová novinárom. "Pozornosť obraciame k tomu, či by sme mohli kandidovať na olympijské hry mládeže, kde by sme mali veľkú šancu. Bolo by to pred hrami v roku 2036. Rokujeme s MOV," doplnila.

Alcaláová dodala, že Mexiko by sa mohlo uchádzať aj o Panamerické hry v roku 2027 po tom, ako severný štát Nuevo León prejavil záujem o usporiadanie tohto podujatia. Kolumbijskému mestu Barranquilla boli nedávno odobraté práva na usporiadanie hier, keďže nesplnilo svoje zmluvné záväzky.