Swiatekovej parádny obrat. Zvládla drámu s Collinsovou a čaká ju 19-ročná Češka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiatekovej parádny obrat. Zvládla drámu s Collinsovou a čaká ju 19-ročná Češka

Swiateková sa na postup natrápila.
Swiateková sa na postup natrápila.AFP
Iga Swiateková (22) v druhom kole Australian Open porazila nenasadenú Američanku Danielle Collinsovú (30), čím predĺžila svoju víťaznú sériu na 18 súťažných zápasov. Nebola to však pre ňu jednoduchá úloha, v treťom sete súboja totiž musela odvrátiť nepriaznivý stav 1:4.

Swiateková - Collinsová 6:4, 3:6, 6:4

Collinsová zdolala svoju poľskú oponentku v melbournskom semifinále v roku 2022, ale najvyššie nasadená hráčka vyhrala ich predchádzajúce tri stretnutia, ktoré sa všetky uskutočnili ešte v minulej sezóne. Američanka tentoraz ako prvá získala brejkbal a v úvodnom sete viedla 3:1. Vzápätí ale svoje podanie stratila a o malú chvíľu bolo 3:3. Hráčky následne na 20 minút museli odísť z kurtu pre dážď. V deviatej hre Swiateková opäť prelomila servis súperky a dejstvo dotiahla do víťazného konca.

Druhý set ponúkol až päť brejkbalov, tri z nich si pripísala Collinsová a napokon vyrovnala na 1:1 Americká tenistka viedla v rozhodujúcom dejstve už 4:1, potom ale nevyužila ani jednu výhodu podania a prehrala. Svetová jednotka získala v Rod Laver Arene päť gemov v rade a postúpila ďalej.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

"Vôbec neviem, ako som to otočila. Popravde som sa už videla na letisku. Len som sa snažila čakať na svoju šancu. Danielle hrala výborne, ale vedela som, že je veľmi ťažké udržať tak vysokú úroveň hry. Stále som čakala, kým trochu poľaví. Na konci som sa prestala zaoberať jej hrou a sústredila sa len na seba," povedala Swiateková v pozápasovom rozhovore na kurte.

Po šampiónke z roku 2020 Sofii Keninovej si teda Poľka poradila aj s predvlaňajšou finalistkou Collinsovou. O postup do osemfinále sa pobije s talentovanou Češkou Lindou Noskovou.