Konštruktér Newey z Red Bullu je v kurze. Okrem Ferrari sa o neho zaujíma aj Aston Martin

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Konštruktér Newey z Red Bullu je v kurze. Okrem Ferrari sa o neho zaujíma aj Aston Martin
Newey pôsobí v Red Bulle od roku 2006.
Newey pôsobí v Red Bulle od roku 2006.AFP
Uznávaný konštruktér automobilov formuly 1 Adrian Newey (65) je podľa britskej webovej stránky BBC na odchode z Red Bullu. Skúsený Brit má s majstrovským tímom zmluvu do roku 2025, ale podľa médií by si mohol dohodnúť iný angažmán. Zástupcovia Red Bullu informáciu nepotvrdili, Newey sa k nej zatiaľ nevyjadril.

Newey pôsobí v Red Bulle od roku 2006 a pomohol slávnemu tímu k šiestim titulom v Pohári konštruktérov a siedmim medzi jazdcami. Nemecký pilot Sebastian Vettel triumfoval v jeho autách štyrikrát, Holanďan Max Verstappen pridal v posledných troch rokoch ďalšie tri tituly. Red Bull v tejto sezóne opäť vedie poradie medzi tímami a pretekármi.

"Nevieme o tom, že by mal Adrian prestúpiť do iného tímu," citovala agentúra Reuters hovorcu Red Bullu.

Vzťahy v majstrovskej stajni sa však mali zhoršiť po tom, čo bol šéf Red Bullu Christian Horner pred začiatkom sezóny obvinený z nevhodného správania voči zamestnankyni. Hornera neskôr od obvinení očistili a zostal vo svojej funkcii.

Podľa správ médií má o Neweyho záujem Ferrari, do ktorého po tejto sezóne odíde sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton. Špekuluje sa aj o záujme spoločnosti Aston Martin.