Hülkenberg ďakuje za šancu, po sezóne opustí Haas. Pretekať bude za Sauber a následne Audi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hülkenberg ďakuje za šancu, po sezóne opustí Haas. Pretekať bude za Sauber a následne Audi
Hülkenberg po sezóne vymení Haas za Sauber.
Hülkenberg po sezóne vymení Haas za Sauber.Reuters
Nemecký jazdec Formuly 1 Nico Hülkenberg (36) skončí po prebiehajúcej sezóne v stajni Haas. Do tímu prišiel v roku 2023 po trojročnej pauze medzi elitou. Od budúceho roka jazdiť vo farbách Sauberu.

Podľa nemeckých médií dostal Hülkenberg od Sauberu, ktorý v roku 2026 preberie automobilka Audi, návrh trojročnej zmluvy. Tridsaťšesťročný Nemec má v F1 za sebou viac ako 200 pretekov, ale ani raz sa ešte nedostal na pódium, pripomenula agentúra DPA.

"Som nadšený a poctený, že sa v roku 2025 vrátim do tímu Stake F1 KICK Sauber a budem reprezentovať globálneho nemeckého výrobcu automobilov a technologického priekopníka Audi na ceste do Formuly 1. Je to veľký projekt s vysokými ambíciami a obrovská výzva, na ktorú sa veľmi teším."

"Rozhovory s Andreasom Seidlom a Oliverom Hoffmannom boli veľmi dôverné, vyznačovali sa veľkým uznaním a vzájomným porozumením, pokiaľ ide o spoločné ciele," napísal na svojom profile na Facebooku Hülkenberg.

"Zároveň by som chcel vyjadriť špeciálne poďakovanie celému tímu Haas, najmä Geneovi (Haasovi) a Güntherovi (Steinerovi), za to, že mi pred rokom a pol dali dôveru a umožnili mi návrat do F1. V zostávajúcich 19 pretekoch urobím všetko pre to, aby som bol čo najúspešnejší," dodal Nemec.

Hülkenberg je v súčasnosti na 13. mieste v seriáli MS, v prvých piatich pretekoch v ročníku sa trikrát dostal do najlepšej desiatky.

"Rád by som sa Nicovi poďakoval za jeho prínos pre tím. V tomto roku nás čaká ešte veľa pretekov, takže sa tešíme na jeho výkony počas zvyšku sezóny 2024," uviedol v stanovisku Ajao Komacu, šéf Haasu.