Kórejský tlak v závere vyrovnanie nepriniesol, Ghana získala v kvalitnom zápase tri body

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kórejský tlak v závere vyrovnanie nepriniesol, Ghana získala v kvalitnom zápase tri body

Aktualizované
Kórejský tlak v závere vyrovnanie nepriniesol, Ghana získala v kvalitnom zápase tri body
Kórejský tlak v závere vyrovnanie nepriniesol, Ghana získala v kvalitnom zápase tri bodyStatsperform/Profimedia
Stretnutie skupiny H medzi Južnou Kóreou a Ghanou prinieslo drámu až do záverečného hvizdu. Po víťazstve 3:2 sa teší africký účastník šampionátu.

Južná Kórea - Ghana 2:3 (0:2)

Gól: 58., 61. Cho - 34., 68. Kudus, 24. Salisu

ŽK: Woo-Young, Young-Gwon - Amartey, Lamptey

Južná Kórea: Kim Sung-Kju - Kim Moon-Hwan, Kim Min-Jae (90+2. Kwon Kyung-won), Kim Young-Gwon, Kim Jin-Su - Hwang In-Beom, Jung Woo-Young (79. Hwang Ui-jo) - Kwon Čang-Hoon (57. Lee Kang-in), Jeong Woo-Yeong (46. Na Sang-ho), Son Heung-Min - Cho Gue-Sung

Ghana: Ati-Zigi - Lamptey  (79. Kyereh), Amartey, Salisu, G. Mensah (88. Rahman) - Samed, Partey, Kudus (82. Djiku) - A. Ayew (78. Odoi), I. Williams, J. Ayew (79. Sulemana)

Kórea zachytila úvod stretnutia a bola veľmi aktívna. Síce si nevypracovala konkrétnu stopercentnú šancu, ale pred bránku Ghany prichádzalo veľa nebezpečných lôpt. Defenzíva afrického tímu prečkala viac ako dvadsať minút a z prvej štandardky udrela.

Center do malého vápna spadol v skrumáži hráčov na trávnik, kde sa najlepšie zorientoval Mohammed Salisu a z otočky rozvlnil sieť - 0:1. Prešlo len pár minút a bolo to o dva presné zásahy. Center Jordana Ayewa vo výskoku usmernil Mohammed Kudus k žrdi - 0:2.

Južná Kórea mala v prvom polčase sedem striel, ani jedna nesmerovala na bránku, zatiaľ čo Ghana z dvoch zakončení medzi tri žrde dvakrát skórovala, čím uštedrila súperovi prvopolčasovú lekciu z efektivity.

Ázijský zástupca sa nevzdal a dokázal vyrovnať dvomi podobnými situáciami. Vždy prišlo k zisku lopty a centru zľava, zakaždým si ho našiel na malom vápne zle bránený Cho Gue-sung a vsietil dva zásahy hlavou za tri minúty.

Napriek týmto momentom si Ghana zobrala vedenie naspäť. Mohammed Kudus svojim druhým presným zásahom po trávniku prekonal Kima po tom ako Williams číhajúci pred ním loptu zľuftoval - 2:3.

Mohammed Kudus je hrdinom Ghany.
Mohammed Kudus je hrdinom Ghany.Statsperform/Profimedia

Kórejčania sa odmietli vzdať bez boja a útočili. Lee Kang-In krásnou strelou z priameho kopu k žrdi nechal vyniknúť Ati-Zigiho. Ten ostal prekonaný po strele Jin-Suho, avšak Salisu loptu odkopol z bránkovej čiary a to ešte Son preváhal ideálny moment na strelu v ideálnej pozícii.

Spomínaný ľavý obranca Jin-Su mal v 84. minúte ešte väčšiu možnosť, osamotený v pokutovom území zakončil tesne nad brvno. Ghana sa pred štartom desaťminútového nadstavenia dostala pod obrovský tlak. Cho Gue-Sung bol blízko k tomu, aby skompletizoval hetrik, znova zasiahol Ati-Zigi.

Do šestnástky lietali lopty z každej pozície, hráči Ghany ich odkopávali doslova tam, kde boli otočení. Ďalší gól nepadol, a tak sa teší štvrťfinalista MS 2010. Po záverečnom hvizde videl červenú kartu kórejský tréner Paulo Bento, ktorý protestoval, že rozhodca mal nechať zahrať jeho mužstvo ešte jeden roh.

Južná Kórea ostáva s jedným bodom na spodku tabuľky, Ghana sa dotiahla na trojbodové Portugalsko, ktoré hrá dnes o 17:00 dôležité stretnutie proti Uruguaju.

Momentum mala k dispozícii väčšinou Južná Kórea, ale vyhrala Ghana.
Momentum mala k dispozícii väčšinou Južná Kórea, ale vyhrala Ghana.Statsperform/Profimedia