Košičania ďakovali fanúšikom a chválili organizáciu. Zažije Bartánus ešte jeden zápas?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košičania ďakovali fanúšikom a chválili organizáciu. Zažije Bartánus ešte jeden zápas?

Košičania ďakovali fanúšikom a chválili organizáciu. Zažije Bartánus ešte jeden zápas?
Košičania ďakovali fanúšikom a chválili organizáciu. Zažije Bartánus ešte jeden zápas? TASR
Pre skúseného útočníka Mareka Bartánusa (35) bol zápas na Národnom futbalovom štadióne druhým stretnutím pod holým nebom v kariére. Vyskúšal si Winter Classic 2019 a teraz aj Winter Games. Obe podujatia mali spoločného menovateľa a to nepriaznivé počasie.

Zároveň sa ani v jednom prípade netešil z výhry. Košice si duel rozbehli dobre, išli do vedenia, ale následne ho stratili a trikrát inkasovali.

"Začiatok sme nemali až taký dobrý, Slovan bol lepší. Paradoxne sme gól dali my a tým sa upokojili. Znova však prišla naša druhá tretina, keď sme začali vymýšľať, robili sme v obrane veľké chyby. Súper sa dostal do tempa. V tretej časti sme sa to snažili zvrátiť, čas ubiehal rýchlo. Mali sme dosť šancí na vyrovnanie alebo otočenie skóre. Brankári na obidvoch stranách boli najlepší hráči zápasu," hodnotil Bartánus.

Stretnutie sa pre hustý dážď začalo o tridsať minút neskôr. Táto téma bola po skončení veľmi rozoberaná. "Podmienky boli na začiatku skoro rovnaké ako predtým v Banskej Bystrici. V tretej tretine prestalo pršať, ľad bol vtedy úplne super," pokračuje.

Košičanov potešila aj početná fanúšikovská základňa. "Bola to krásna akcia, no škoda, že sme sa nemohli s fanúšikmi potešiť z výhry. Oni však boli úžasní. Prišlo veľa ľudí, vydržali až do konca a fandili celý zápas. Ešte špeciálnejšie to bolo preto, že ma prišla podporiť aj rodina. Človek si to chce celé užiť, ale keď zápas nevyhrá, pocity sú zmiešané," hovorí držiteľ piatich slovenských titulov.

Ako jeden z malého počtu hráčov zažil stretnutie pod holým nebom na slovenskej scéne druhýkrát, preto mohol "radiť" debutantom v šatni "oceliarov". "Hovoril som im, nech si to hlavne užijú. Niekomu sa to podarí raz za život, niekomu dvakrát, inému ani raz," poznamenal.

Zo všetkých slovenských hokejistov si napríklad Marián Hossa vyskúšal takúto atmosféru trikrát. Samozrejme v NHL, ktorá sa Extraligou nedá porovnávať, ale v princípe potrebuje rodák z Liptovského Mikuláša už "iba" jeden zápis. "Tie roky pribúdajú. Uvidíme, ako dlho budem ešte hrať. Človek nikdy nevie," pousmial sa.

Zložil veľkú poklonu organizátorom. "Tešil som sa rovnako ako pred štyrmi rokmi. Naozaj to bolo perfektne zorganizované. Klobúk dole pred pánom Bezákom a jeho tímom," dodal Bartánus.

Špeciálna konfrontácia to bola pre košického brankára Jaroslava Janusa. V minulosti za Slovan chytal a v Bratislave aj žije. "Prehra mrzí, ale bol to vyrovnaný zápas. Osobne som sa veľmi tešil. Je úžasné dať také niečo dokopy. Zvlášť, keď hrá východ proti západu. Ďakujem obom táborom fanúšikov, boli skvelí," povedal.

"Sneh patrí k hokeju, no dážď nie je príjemný. Je to však nová skúsenosť. Celé podujatie bolo perfektne zorganizované od okamihu, kedy sme prišli, až po koniec. Hodnotím to pozitívne, až na výsledok. Nehrali sme hokej, ktorý vieme hrať," dodal Janus.

Jaroslav Janus si poriadne zachytal.
Jaroslav Janus si poriadne zachytal.TASR