Košičania si na bystrickom ľade vychutnali triumf po základnej časti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košičania si na bystrickom ľade vychutnali triumf po základnej časti

Mužstvo z metropoly východu vstúpi do play-off z najvyššej priečky.
Mužstvo z metropoly východu vstúpi do play-off z najvyššej priečky.Profimedia
Hokejisti Košíc zvládli aj posledné 44. kolo základnej časti Tipos extraligy. Po víťazstve 4:2 v Banskej Bystrici sa mohli tešiť z prvého miesta po dlhodobej časti súťaže.

Bratislavský Slovan totiž podľahol doma Novým Zámkom 2:4 a neobhájil tento úspech spred roka: "V Banskej Bystrici sa nehrá ľahko, je tu malé klzisko, ale pripravovali sme sa na to. Potrebovali sme uhrať body a jedným očkom sme sa dívali na druhý zápas na Slovane. Je to pre nás super koniec základnej časti, prvé miesto je pekné. Chvíľu si to užijeme a potom sa už budeme pripravovať na play-off, to je tá najdôležitejšia fáza. Dúfam, že nás na ňu víťazné zápasy v závere základnej časti dobre naladili,“ netajil košický kapitán Michal Chovan.

Spolu s celým tímom sa vrátil zo šatne na bystrický ľad po tom, čo sa Košičania dozvedeli výsledok z Bratislavy. "Oceliari" si vychutnali víťazné pocity s fanúšikmi, ktorí merali cestu pod Urpín. Chovan sa následne pustil do hodnotenia dlhodobej časti súťaže.

"Základná časť bola ťažká, náročná. Dobre vieme, kde sme sa v októbri nachádzali, ešte aj v novembri sme sa herne trápili, no verili sme, že kvalitu máme. Skvelý kolektív sa ukázal v ďalších zápasoch a v závere sme bojovali jeden za druhého. Nestavali sme to na nejakých individualitách. Bojovali sme ako tím a to bol základ úspechu. Chalani sú nastavení, že chceme ísť za našim cieľom a budú makať naplno. Tešíme sa už na play-off a verím, že si udržíme formu," nechal sa počuť skúsený útočník.

Konečná tabuľka základnej časti Tipos Extraligy.
Konečná tabuľka základnej časti Tipos Extraligy.Flashscore

O víťazný košický gól sa v Banskej Bystrici postaral v presilovke Marek Bartánus. Ani on neskrýval radosť nielen z ôsmej výhry v rade, ale najmä z prvenstva po základnej časti.

"Išli sme do Bystrice s cieľom zvládnuť tento zápas. My sme chceli vyhrať, čo sa nám podarilo a som rád, že Nové Zámky to zvládli na Slovane. Sme vďační za to, že sme vyhrali základnú časť. Bystričania posledných dvadsať či pätnásť zápasov majú formu ako hrom, stretli sa teda prvé dva mužstvá tabuľky, čo sa týka formy, takže bol to veľmi ťažký zápas, ale zvládli sme ho. Naša forma je excelentná, no musíme si dať do hláv, že sme iba na začiatku cesty. Určite nám posledných osem triumfov v rade pomôže smerom do play-off. Musíme zostať pokorní a ďalej pracovať," uvedomuje si Bartánus.

Košičania boli ešte v októbri na poslednom mieste tabuľky. Až v samom závere základnej časti Tipos extraligy sa dostali na prvú priečku. Vôbec prvýkrát sa tak stalo v poslednom kole: "To som ešte nezažil a som nesmierne rád, že môžem byť súčasťou tohto mužstva. Máme výborný tím, dobre poskladaný. Verím, že aj play-off dopadne pre nás úspešne. Čaká nás kusisko roboty, no ísť do vyraďovačky s takouto formou je plusom pre nás,“ prízvukoval.

V bránke bol v posledných zápasoch veľkou oporou Jaroslav Janus. Aj v Banskej Bystrici podržal dôležitými zákrokmi svoj tím. Ani on tak neskrýval radosť: "Myslím si, že sme boli lepším mužstvom, vypracovali sme si viac šancí. Som rád, že sme dali napokon o ten gól viac a v závere si to poistili. Zápas sa lámal v presilovkách. Potvrdili sme, že oslabenia máme dobré, chalani v nich podali super výkon. Je to skvelý pocit mať takúto víťaznú šnúru. S dobrou náladou tak ideme do play-off, dobre sme nastavení. Verím, že na tieto výkony nadviažeme aj vo vyraďovacej fáze súťaže," dodal skúsený gólman.