Košice proti Slovanu v špeciálnych dresoch, pomôžu Valachovi s neľahkým údelom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Košice proti Slovanu v špeciálnych dresoch, pomôžu Valachovi s neľahkým údelom
Rivalita ustúpila do úzadia.
Rivalita ustúpila do úzadia.Profimedia
Rivalita Košíc a Bratislavy sa prenáša takmer do každého odvetvia športu, no tentoraz pôjde na malú chvíľu bokom. Oba hokejové kluby sa spojili v snahe pomôcť Jurajovi Valachovi (33) v jeho neľahkej situácii.

HC Košice a HC Slovan Bratislava zorganizovali spoločnú aktivitu, ktorej zámerom je pomoc pre obrancu Slovana a jeho 2 deti. Valach prišiel o svoju manželku a deti o mamu, hokejista aktuálne venuje všetok svoj voľný čas starostlivosti o dvojičky Amálku a Jerguška.

Chlapček sa narodil s diagnózou, ktorej vážnosť si žiada časovo aj finančne nákladné procedúry. Slovan počas uplynulého roka pripravil aukciu dresov, výťažok smeroval práve Valachovi. Podobný zámer majú aj Košičania, nastúpia v špeciálnej sade dresov, ktoré pôjdu do dražby a vyzbierané financie poputujú na pomoc pre hokejistu Slovana.

"V zápase proti Slovanu nastúpime v špeciálnej oranžovej edícii dresov, ktoré následne poputujú do dražby. Jej výťažok venujeme Jurajovi Valachovi a budeme dúfať, že mu finančné prostriedky aspoň trochu pomôžu v starostlivosti o jeho deti," uvádza klub na svojej webovej stránke.

Vedenie "oceliarov" si uvedomuje, že v živote sú na prvom mieste vyššie hodnoty ako šport a rivalita. "Týmto krokom poukázať na fakt, že všetci hokejisti hrajúci pod neustálym tlakom sú ľudia so svojimi údelmi a osudmi."

"Rivalita na ľade je pre hokej veľmi dôležitá a so Slovanom, ale aj inými súpermi si nikdy nič nedarujeme a urobíme všetko preto, aby to tak ostalo. Dôležitý je však rešpekt mimo ľadu, a to nielen medzi hráčmi, ale aj fanúšikmi. Vopred ďakujeme všetkým, ktorí sa zapoja do aukcie, alebo svoj príspevok v akejkoľvek výške poukážu priamo Jurajovi," znelo stanovisko Košičanov.