Kucka pred Messim. Ronaldo s najvyššou minutážou nad 36 rokov, Niké liga s dvomi menami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kucka pred Messim. Ronaldo s najvyššou minutážou nad 36 rokov, Niké liga s dvomi menami

Kucka sa ocitol medzi skutočnou elitou.
Kucka sa ocitol medzi skutočnou elitou.Profimedia
Známe futbalové observatórium CIES chrlí jeden rebríček za druhým. V tom najnovšom sa zameralo na ročnú hernú minutáž hráčov, ktorí majú 36 a viac rokov. V zozname desiatich najlepších sa okrem velikánov, akými sú Cristiano Ronaldo (38) a Lionel Messi (36), objavili aj mená známe fanúšikom Slovana či Niké ligy - Juraj Kucka (36) a Guram Kašia (36).

Na vrchole elitného menoslovu sa nachádza spomínaná portugalská ikona. Po odchode z Manchestru United začal Ronaldo kalendárny rok vo farbách saudského Al-Nassr. Zmenou dresu si od futbalovej verejnosti vyslúžil veľkú kritiku a neveriacke krútenie hlavou.

Ako sa však neskôr ukázalo, týmto krokom spustil vlnu príchodov kvalitných futbalistov do klubov Saudi Pro League. Vo farbách nového zamestnávateľa nastrieľal už 40 gólov a spolu s reprezentačnými duelmi odohral za posledných 365 dní 4 267 minút.

Po druhom mieste Jana Vertonghena z bruselského Anderlechtu nasleduje priečka číslo tri, na ktorej sa umiestnil Juraj Kucka. Stredopoliar slovenského národného tímu a bratislavského Slovana odohral len o 103 minút menej ako líder rebríčka.

S klubom sa tešil z ligového majstrovského titulu, s reprezentáciou z postupu na EURO 2024. V službách "belasých" by takisto rád ovládol základnú skupinu EKL, čím by sa vyhol jarnému play-off.

Kucka stále patrí medzi opory klubu i reprezentácie.
Kucka stále patrí medzi opory klubu i reprezentácie.Profimedia

Viac než zaujímavé mená sa nachádzajú aj na štvrtej a piatej pozícii. Pomyselnú "zemiakovú" medailu by si v tomto smere odniesol s 3 957 odohranými minútami Karim Benzema, ktorý si po konci v Reale Madrid vybral za svoje nové pôsobisko Al-Ittihad.

Len o 27 minút za francúzskym útočníkom je argentínsky majster sveta Messi. Kapitán šampiónov sa v lete rozhodol pre odchod z Paríža do Miami a v USA spustil futbalovú horúčku. Tamojší Inter dotiahol k prvenstvu v Ligovom pohári a nedávno získal v poradí už ôsmu Zlatú loptu.

Miesto číslo šesť takisto ponúka zaujímavé priezvisko, hlavne pre priaznivcov Niké ligy. S 3 850 minútami strávenými na ihrisku si ho uchmatol Guram Kašia. Gruzínsky obranca dokazuje, že aj v tretej sezóne vo farbách Slovana je stále platným a potrebným členom kádra.

Jediným menej známym hráčom v elitnej desiatke je na siedmej priečke izraelský protagonista Eran Zahavi, ktorý sa do povedomia Európanov dostal najmä počas pôsobenia v PSV Eindhoven. Na ôsmej a deviatej pozícii nabitého výberu sú značne skúsení a preslávení futbalisti - madridský Luka Modrič a milánsky Olivier Giroud. Elitu uzatvára ďalší Francúz, a to André-Pierre Gignac z mexického Tigres.