Kuriózny spor. Legendárny Polster sa súdi s rakúskym zväzom pre chýbajúce góly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kuriózny spor. Legendárny Polster sa súdi s rakúskym zväzom pre chýbajúce góly

Ikonický útočník o sebe dal po rokoch vedieť.
Ikonický útočník o sebe dal po rokoch vedieť.AFP
Niekdajšia rakúska hviezda Toni Polster (59) vedie súdny spor s národným zväzom ÖFB pre tri reprezentačné zápasy a góly z 80. rokov minulého storočia, ktoré mu chýbajú v štatistikách. Zväz má štyri týždne na to, aby na žalobu podanú Polsterovými právnikmi odpovedal.

Polsterovi ide o stretnutia proti Lichtenštajnsku v roku 1984, Tunisku v 1987 a Maroku o rok neskôr, v ktorých strelil tri góly. Zväz ich neuznáva ako oficiálne, takže v štatistikách nefigurujú. Ako pripomína agentúra APA, prvý zo zápasov neuznáva ani lichtenštajnský zväz, a to aj pre neštandardné striedanie - jeden z rakúskych hráčov sa napríklad po vystriedaní v priebehu duelu na trávnik opäť vrátil.

Polster má aktuálne na konte 95 reprezentačných štartov a rekordných 44 zásahov. Na bývalého hráča Austrie Viedeň, Sevilly či Kolína sa v počte gólov pomaly doťahuje Marko Arnautovič z milánskeho Interu, ktorý v národnom drese rozvlnil sieť 36-krát.

"To ale nemá nič spoločné s Markom alebo s tým, že by som sa bál o svoj rekord. Ak by ma prekonal, bol by som prvý, kto by mu zagratuloval. Ide o do neba volajúcu nespravodlivosť, ktorú chcem napraviť," povedal ešte v novembri Polster, ktorý je momentálne v nemocnici a zotavuje sa po operačnom zákroku žalúdka.