Luis Enrique skončil po vyradení z MS v Katare na lavičke Španielska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Luis Enrique skončil po vyradení z MS v Katare na lavičke Španielska

Španielskemu trénerovi zlomila väz šokujúca prehra s Marokom.
Španielskemu trénerovi zlomila väz šokujúca prehra s Marokom.Profimedia
Tréner Luis Enrique (52) nebude pokračovať na lavičke španielskej futbalovej reprezentácie. Španielska futbalová federácia (RFEF) vo štvrtok potvrdila, že po vyradení národného tímu v osemfinále MS v Katare nepredĺži koučovi zmluvu. Vo funkcii ho vystrieda kormidelník výberu do 21 rokov Luis de la Fuente (61).

"Prezident Luis Rubiales a športový riaditeľ Jose Francisco Molina dnes oznámili trénerovi svoje rozhodnutie," uviedla federácia v stanovisku.

Španieli skončili na MS už v osemfinále po tom, ako ich zdolalo Maroko po jedenástkovom rozstrele. V riadnom hracom čase i po predĺžení sa zápas skončil nerozhodne 0:0. Enrique, ktorého zmluva mala vypršať po konci šampionátu, po vypadnutí sám zvažoval svoje zotrvanie vo funkcii.

Enrique prvýkrát viedol španielsky tím od júla 2018 do júna 2019. Následne pre rodinné dôvody odišiel z funkcie, no v novembri 2019 sa do nej vrátil. Pod jeho vedením sa Španieli prebojovali na EURO 2020 až do semifinále, kde vypadli s neskorším šampiónom Talianskom rovnako po jedenástkovom rozstrele.

"La Furia Roja" začala MS v Katare suverénnym výkonom proti Kostarike (7:0), no bolo to jej jediné víťazstvo na mundiale. Následne remizovala s Nemeckom 1:1 a prehra s Japonskom 1:2 znamenala, že sa do vyraďovacej fázy prebojovala až z druhého miesta v E-skupine.