Majiteľ Manchestru City chce kúpiť ďalší klub, predmetom záujmu je mužstvo z Brazílie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Majiteľ Manchestru City chce kúpiť ďalší klub, predmetom záujmu je mužstvo z Brazílie

City Football Group chce do svojho portfólia pridať už trinásty klub.
City Football Group chce do svojho portfólia pridať už trinásty klub.Profimedia
City Football Group (CFG), majiteľ anglického futbalového tímu Manchester City, v piatok uviedol, že za 90 % brazílskeho klubu Esporte Clube Bahia ponúkol 1 miliardu realov (196 miliónov eur).

Kúpa je súčasťou finančnej bonanzy v brazílskom futbale po schválení zákona, ktorý umožňuje klubom hľadať externé investície. V posledných mesiacoch boli kúpené aj ďalšie profesionálne kluby v krajine, ktorá miluje futbal, ako napríklad tím Botafogo z Ria de Janeiro, ale aj Cruzeiro z Belo Horizonte, kde Brazílčan Ronaldo, bývalý útočník Realu Madrid, kúpil väčšinový podiel.

Ponuku na Esporte Clube Bahia, ktorý hrá v meste Salvador, musia ešte schváliť členovia klubu. Ponuka je oveľa vyššia ako 650 miliónov realov, ktorú prezident klubu Guilherme Bellintani uviedol pre miestne médiá začiatkom tohto roka, keď boli prvýkrát oznámené rokovania s CFG.

Väčšinovým vlastníkom CFG je šejk Mansour bin Zayed Al Nahyan z Abu Dhabi. Jeho ponuka na kúpu Bahie zahŕňa opciu na kúpu ďalších 5 % klubu. Ak by bola ponuka prijatá, Esporte Clube Bahia, ktorý hrá v druhej brazílskej profesionálnej lige, by sa stal 13. klubom, ktorý CFG kúpila. Okrem aktuálneho majstra anglickej Premier League vlastní spoločnosť aj kluby ako New York City, Girona či Palermo.