Mal som ho knokautovať, ľutoval. Joshua je späť na scéne s nepresvedčivým víťazstvom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mal som ho knokautovať, ľutoval. Joshua je späť na scéne s nepresvedčivým víťazstvom
Joshua triumfoval, ale zaostal za očakávaniami.
Joshua triumfoval, ale zaostal za očakávaniami. Profimedia
Brit Anthony Joshua (33) povedal, že mal knokautovať Jermaina Franklina (29). Bývalý majster sveta v ťažkej váhe napriek tomu v sobotu v Londýne zvíťazil jednomyseľne na body.

Po 12 kolách Joshua, ktorý bojoval pred domácim publikom v 02 Aréne, vyhral v pomere 118:111, 117:111, 117:111 na kartách troch rozhodcov v netitulovom stretnutí. Bolo to Joshuovo prvé víťazstvo od roku 2020 po tom, ako bývalý olympijský šampión postupne prehral a potom sa mu nepodarilo získať späť svoje svetové tituly.

"Bolo dôležité vyhrať. Jermaine má dobrý štýl duck and dive, niekto iný z Británie ho pravdepodobne knokautuje. Rešpekt pred ním, zvládol to dobre. Mal som ho knokautovať, ale nestalo sa. Ideme ďalej. Je tu na to, aby sa presadil, nie aby prevalcoval. Prial by som si, aby som ho knokautoval," ľutoval Joshua pre DAZN po dueli, v ktorom by ďalšia prehra mohla ukončiť jeho kariéru.

Verdikt rozhodcov znamenal, že Franklin utrpel druhú prehru vo svojej 23-zápasovej kariére po tom, ako v novembri vo Wembley prehral s Britom Dillianom Whyteom. Joshua, ktorý predtým prehral tri z posledných piatich súbojov, opakovane zasahoval ľavou rukou a Franklina nachytal niekoľkými silnými údermi, ale Američan sa odmietol vzdať a boxoval na diaľku.

V dvanástom kole, ktoré bolo zároveň posledným, došlo k bizarnému záveru, keď sa zdalo, že sa skončilo o osem sekúnd skôr. Joshua strčil hlavou do Franklina. Tento pohyb vyvolal nahnevanú reakciu Lorenza Adamsa, Franklinovho silového a kondičného trénera, ktorý londýnskeho bojovníka postrčil.

Po záverečnom gongu sa boxeri a ich rohy na chvíľu zrazili, kým nezasiahla ochranka, aby situáciu upokojila.

Krátko nato bola ruka Joshuu dvihnutá do vzduchu, čo značilo jeho víťazstvo, ktoré bolo jeho 25. triumfom v 28 profesionálnych zápasoch. Naďalej si udržal nádej na "bitku o Britániu" so šampiónom ťažkej váhy organizácie WBC Tysonom Furym.

"Snažím sa postarať o fanúšikov. Viem, koho chcú. Povedali Tyson Fury. Loptička je na jeho strane. Bolo by mi cťou bojovať o titul majstra sveta v ťažkej váhe organizácie WBC. Ak ma počúva, pozná môjho promotéra, viedli sme dialóg už predtým, budeme v tom pokračovať. Mladší už nebudeme," naznačil svoje ďalšie kroky Joshua.

Posledným súbojom neporazeného Furyho bolo decembrové triumfálne víťazstvo nad Dereckom Chisorom v Londýne. Eddie Hearn, Joshuov promotér, dodal: "Joshua ukončil stretnutie dobre, ale ako povedal, nemladnú. Boli by sme ochotní viesť tieto rozhovory, aby sme v lete išli rovno do stretu s Tysonom Furym."

Rukavica je hodená. Bude aj prijatá?