Maroko je semifinalistom s najlepšou defenzívou od roku 2006, Argentína kraľuje penaltám

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Maroko je semifinalistom s najlepšou defenzívou od roku 2006, Argentína kraľuje penaltám

Dve opory v defenzíve - brankár Bono a krajný obranca Hakimi.
Dve opory v defenzíve - brankár Bono a krajný obranca Hakimi. Profimedia
Maroko sa stalo prvou africkou krajinou, ktorá prenikla do semifinále majstrovstiev sveta a navyše mužstvo trénera Walida Regraguia (47) inkasovalo jediný gól.

Ten si dokonca strelil Nayef Aguerd do vlastnej brány v stretnutí s Kanadou. Okrem toho najväčšie prekvapenie katarského šampionátu udržalo čisté konto proti takým skvelým tímom, akými Chorvátsko, Belgicko, Španielsko a Portugalsko bezpochyby sú.

Od roku 2006 je Maroko mužstvom s najlepšou defenzívou medzi semifinalistami. Na MS v Nemecku sa podarilo prejsť medzi štyroch najlepších a inkasovať len raz Portugalsku a Taliansku, neskoršiemu majstrovi sveta.

Keďže osemfinále sa na svetových šampionátoch hrá od roku 1986, tak ďalšími tímami s rovnakou bilanciou boli Francúzsko (1998) a Nemecko (2002).

Lídrom v tomto smere je ale Taliansko, ktoré na MS 1990 neinkasovalo ani raz. Až v semifinále, kde nakoniec po remíze 1:1 prehralo proti Argentíne na pokutové kopy.

Ďalší úspešný štvrťfinalista z Argentíny sa stal tímom s najvyšším počtom výhier v penaltovom rozstrele na scéne svetových šampionátov. Dráma proti Holandsku bola už piatou úspešnou zo šiestich pokusov.

Jediná prehra sa datuje do roku 2006, keď vo štvrťfinále uspelo Nemecko. To je v rebríčku so štyrmi výhrami druhé, spoločne s Chorvátskom. "Vatreni" majú stopercentnú úspešnosť.

Holandsko je naopak na druhom mieste v počte prehier po penaltách. Zo štyroch pokusov uspeli "Oranjes" iba v roku 2014 proti Kostarike.

Nelichotivé prvenstvo patrí Španielsku so štyrmi prehrami. Posledná sa zrodila pár dní dozadu s Marokom.