Mick Schumacher zostáva v kolotoči F1, smeruje do Mercedesu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mick Schumacher zostáva v kolotoči F1, smeruje do Mercedesu

Kariéra Micka Schumachera sa bude najbližší čas spájať s Mercedesom.
Kariéra Micka Schumachera sa bude najbližší čas spájať s Mercedesom.Profimedia
Mercedes vo štvrtok oznámil, že bývalý jazdec tímu Haas Mick Schumacher (23), syn sedemnásobného majstra sveta Michaela (53), bude v budúcej sezóne rezervným jazdcom formuly 1.

Schumacher, ktorého otec pretekal v rokoch 2010-2012 aj za Mercedes, sa zúčastní na každej veľkej cene ako náhradník sedemnásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona a Georgea Russella.

"Mick je talentovaný mladý pilot a sme radi, že sa pripojil k tímu. Je pracovitý, má pokojný a metodický prístup a stále sa túži učiť a zlepšovať ako jazdec," uviedol vo vyhlásení šéf Mercedesu Toto Wolff.

"Vieme tiež, že s dvojročnými skúsenosťami z F1 bude pripravený v prípade potreby v krátkom čase nasadnúť do auta a nahradiť Lewisa alebo Georgea."

Ferrari predtým oznámilo, že sa vzájomne rozhodli nepredĺžiť spoluprácu s Mickom po štyroch rokoch spolupráce.

Schumacher získal titul vo Formule 2 v roku 2020 po tom, ako sa v roku 2019 zapojil do akadémie Ferrari. V roku 2021 debutoval s Haasom poháňaným motormi talianskej strajne a v minulej sezóne bol zhodne rezervným jazdcom Ferrari.

Formulu 1 opustil s 12 získanými bodmi, najvyšším umiestnením bolo šieste miesto zo 43 štartov.

"Beriem to ako nový začiatok. Som nadšený a vďačný Toto a všetkým zúčastneným za to, že mi dali dôveru. F1 je fascinujúci svet a človek sa nikdy neprestáva učiť. Teším sa, že budem môcť absorbovať ďalšie poznatky a vynaložiť všetko úsilie v prospech Mercedesu," vyjadril sa 23-ročný Nemec.