Minnesota po 13-gólovej bitke s klubovým rekordom, vo Washingtone rozhodli nájazdy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Minnesota po 13-gólovej bitke s klubovým rekordom, vo Washingtone rozhodli nájazdy

Wild prepisovali históriu klubu.
Wild prepisovali históriu klubu.Profimedia
Program NHL si síce pripravil iba štyri stretnutia, o zaujímavé predstavenia však núdza nebola. Dva štadióny videli až po deväť gólov, Minnesota bola súčasťou zápasu s trinástimi presnými zásahmi. Martin Fehérváry (23) sa tešil z výhry po samostatných nájazdoch.

Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche 1:2 sn

Washington Capitals - Buffalo Sabres 5:4 sn

Hlavné mesto USA hostilo duel tabuľkových susedov Východnej konferencie, ktorí sa v tomto roku stretli už tretíkrát a ostali verní tradícii gólových hodov. V úvode roka vyhrali Sabres 5:4 po predĺžení, následne zvíťazili v 11-gólovom zápase 7:4. Tentoraz vzájomnú prestrelku ovládli Capitals, za ktorých Martin Fehérváry odohral viac než 25 minút.

Súboj dospel až do lotérie samostatných nájazdov - domáci oba svoje pokusy premenili, hostia neuspeli ani raz. Zaujímavou exekúciou sa prezentoval Jevgenij Kuznecov. Washington sa tak v Metropolitnej divízii nachádza na šiestom mieste, na piatu postupovú priečku stráca päť bodov, ale disponuje zápasom k dobru.

St. Louis Blues - Minnesota Wild 5:8

Blues v stretnutí mužstiev zo západu privítali káder Minnesoty. Koncert presných zásahov napovedala už prvá polovica merania síl, v ktorej bolo k videniu sedem gólov. Protagonisti sa nenechali zahanbiť ani vo zvyšnej časti a pridali ďalších šesť. Najviac si k svojmu menu pripísal domáci autor hetriku Pavel Bučnevič.

Zápas našiel ešte ďalších troch trojbodových hráčov. Na strane hostiteľa sa jedným z nich stal Torey Krug s tromi asistenciami, za hostí boli najproduktívnejší Ryan Hartman (2+1) a Joel Eriksson (1+2). Víťazný tím Wild sa postaral o nový klubový rekord, keď bodoval už v 14. dueli po sebe. V konferenčnej tabuľke je na štvrtej pozícii, stále však môže pomýšľať na samotný vrchol.

Anaheim Ducks - New York Islanders 3:6

Na posledný stret s Islanders nespomínalo mužstvo z Anaheimu najlepšie, keďže svojmu protivníkovi podľahlo 1:7. Prostredie tímu Ducks teraz videlo ešte o jednu gólovú ranu viac, no domáci z toho radosť určite nemali.

V deväťgólovom súboji bol najaktívnejší hosťujúci Kyle Palmieri, ktorý zaknihoval jeden presný zásah a tri asistencie. Na vyššie spomínanej piatej priečke Metropolitnej divízie sa pred Washingtonom drží práve tím z New Yorku so 78 bodmi.