Močizuki si buduje renomé medzi elitou, Jamrichová s prvým víťazstvom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Močizuki si buduje renomé medzi elitou, Jamrichová s prvým víťazstvom

Aktualizované
Močizuki je jedným z najväčších prekvapení turnaja v Tokiu.
Močizuki je jedným z najväčších prekvapení turnaja v Tokiu.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 20. októbra?

23:00 - Alex Molčan sa prebojoval už do semifinále dvojhry na challengeri 125 v talianskej Olbii. Štvrtý nasadený hráč  zvíťazil vo štvrťfinále nad domácim Mattiom Belluccim a zdolal ho 6:3, 6:2 za 79 minút. Zverenec trénera Karola Becka a kondičného Pavla Šmelu si v súboji o postup do prvého tohtoročného finále zmeria sily s ďalším Talianom Flaviom Cobollim, sedmičkou pavúka.

21:30 - Gaël Monfils vyhral s Adrianom Mannarinom i vzájomný piaty zápas mimo obľúbenej trávy súpera. V Štokholme zdolal druhého nasadeného krajana 7:5, 7:6 a prvýkrát od januára minulého roka postúpil do semifinále.

20:21 - Stefanos Tsitsipas na halovom podujatí ATP 250 v Antverpách zdolal Nemca Yannicka Hanfmanna dvakrát 6:3. Najvyššie nasadený Grék sa v boji o finále stretne s Arturom Filsom alebo Juanom Pablom Varillasom.

19:30 - Ďalej ide v Tunisku aj druhá nasadená Belgičanka Elise Mertensová po triumfe 6:3, 6:2 nad Japonkou Mai Hontamovou.

16:30 - Talianska tenistka Jasmine Paoliniová sa stala prvou semifinalistkou dvojhry na turnaji WTA v tuniskom Monastire. Vo štvrťfinále zdolala v pozícii nasadenej jednotky svoju krajanku Luciu Bronzettiovú 7:5, 7:6.

Zostrih stretnutia Paoliniová - Bronzettiová.
Flashscore

15:48 - Dvadsaťročný Japonec Šintaro Močizuki sa tento týždeň na domácej "päťstovke" v Tokiu dočkal až na 12. pokus svojej prvej výhry na okruhu ATP (vrátane Davis Cupu) a rovno naskočil na víťaznú vlnu. Víťaz juniorského Wimbledonu 2019 a bývalý najlepší junior sveta po výhre nad Argentíncom Tomásom Martínom Etcheverrym a senzačnom skalpe svetovej desiatky Taylora Fritza našiel recept aj na Austrálčana Alexeia Popyrina, ktorého zdolal 7:5, 2:6, 7:5 a postúpil do semifinále. V ňom naňho čaká Aslan Karacev.

15:00 - Slovenská tenistka Renáta Jamrichová uspela vo svojom treťom vystúpení v B-skupine na juniorskom finálovom turnaji ITF World Tennis Tour 2023 v čínskom meste Čcheng-tu. Zverenka trénera Jána Matúša zdolala Američanku Kaitlin Quevedovú 6:2, 6:7, 6:3, no nepostúpila do semifinále. Viac v článku.

13:44 - Dvadsaťdeväťročný Adam Pavlásek sa tretiu sezónu sústredí na deblovú kariéru a dnes prvýkrát postúpil do finále turnaja ATP. Dočkal sa na halovej akcii v belgických Antverpách, kde s Uruguajcom Arielom Beharom začali skalpom nasadených jednotiek a v semifinále zdolali 6:4, 3:6, 10:5 tretí nasadený britsko-monacký tandem Lloyd Glasspool a Hugo Nys.

12:44 - Alex de Minaur na podniku ATP 500 v Tokiu zaváhanie konkurentov v boji o štart na Turnaji majstrov nevyužil. Austrálsky tenista vo štvrťfinále podľahol 3:6, 2:6 Aslanovi Karacevovi, na ktorého tento rok nestačil už druhýkrát.

Zostrih zápasu de Minaur – Karacev.
Flashscore

12:06 - Marie Bouzková zdolala na WTA 250 v čínskom Nanchangu Camilu Osoriovú 6:0, 6:4, ani v treťom zápase na turnaji nestratila set a prvýkrát v sezóne postúpila do semifinále. O piate kariérne finále na najvyššom okruhu sa bude nasadená trojka usilovať proti Diane Šnajderovej.

Zostrih zápasu Bouzková – Osoriová
Flashscore

11:09 - Katarína Siniaková sa krátko po výhre v druhom kole turnaja v Nanchangu dočkala postupu do semifinále. Bez boja ju pustila do ďalšej fázy Nemka Laura Siegemundová, ktorá zo súťaže odstúpila. Česká tenistka si o druhé finále počas dvoch týždňov zahrá buď s Kanaďankou Fernandezovou, s ktorou v nedeľu prehrala zápas o titul v Hongkongu, alebo s Aljaksandrou Sasnovičovou.

09:59 - Félix Auger-Aliassime v Tokiu prvýkrát od marcového Indian Wells a následnej šnúry 12 nepodarených turnajov vyhral dva zápasy po sebe, vo štvrťfinále si pripísal ďalší nečakaný neúspech. Kanadský tenista prehral 1:6, 4:6 s Marcosom Gironom, ktorý zvíťazil až vo štvrtom vzájomnom súboji. Nadviazal tak na skalp Caspera Ruuda, vrátane kvalifikácie vyhral piaty zápas v rade a prvýkrát postúpil do semifinále turnaja ATP 500. O vyrovnanie svojho maxima zo San Diega 2022 si tridsaťročný Američan zahrá s krajanom Benom Sheltonom.

08:56 - Leylah Fernandezová po triumfe v Hongkongu pokračuje na víťaznej vlne aj proti domácim outsiderkám v Nanchangu. Hráčku z tretej svetovej stovky Xiaodi You zdolala 6:4, 6:1, vyhrala siedmy zápas po sebe a postúpila do štvrťfinále. V ňom sa kanadská tenistka stretne ešte v piatok večer s Aljaksandrou Sanovičovou.

07:51 - Svetová devätnástka Ben Shelton na podujatí ATP 500 v Tokiu porazila v už treťom tohtoročnom vzájomnom súboji Tommyho Paula 7:6, 6:3 a postupom do semifinále vyrovnala svoje maximum na hlavnom okruhu z tohtoročného US Open. O premiérové finále si dvadsaťjedenročný Američan zahrá s ďalším krajanom Marcosom Gironom.

06:45 - Katarína Siniaková na turnaji WTA 250 v Nanchangu porazila v pre dažď odloženom stretnutí druhého kola 6:4, 6:3 Varvaru Gračevovú a v Číne postúpila tretíkrát počas štyroch týždňov do štvrťfinále. V ňom by mala čerstvá finalistka z Hongkongu vyzvať Nemku Lauru Siegemundovú.

06:37 - Šintaro Močizuki je len štvrtým Japoncom v histórii tenisu, ktorý na domácej pôde porazil elitného hráča. Člen tretej stovky rebríčka ATP zbiera svoje vôbec prvé víťazstvá v hlavných súťažiach na najvyššom okruhu v rodnom meste a po skalpe Američana Taylora Fritza (10.) sa vo štvrťfinále stretne s Alexejom Popyrinom.