Molčan stratil iba tri gemy, postúpila aj Šramková. Hrunčáková v Poľsku končí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Molčan stratil iba tri gemy, postúpila aj Šramková. Hrunčáková v Poľsku končí

Molčan sa na kurte dlho nezdržal.
Molčan sa na kurte dlho nezdržal.Profimedia
Zo známejších mien slovenského tenisu boli v akcii traja zástupcovia. Alex Molčan (25) si zaistil postup na turnaji v Banja Luke. Prienik si vybojovala aj Rebecca Šramková (26) v Poľsku, no na rovnakom podujatí vypadla Viktória Hrunčáková (25).

Šramková - Stefaniniová 6:4, 5:7, 6:2

Na začiatku turnaja v poľskom meste Grodzisk Mazowiecki čakala na Šramkovú hráčka z 99. pozície svetového rebríčka WTA. V prvom sete ťažila Slovenka najmä z dvoch prelomení podania súperky. Dôležité momenty priniesol ôsmy gem, v ktorom Rebecca odolala piatim brejkbalom a ustrážila si svoj servis.

Druhá časť duelu však ponúkla tri straty podania slovenskej tenistky, posledná prišla v kľúčovom 12. geme, čo znamenalo stav setov 1:1. V treťom dejstve však 155. hráčka sveta predviedla vyrovnaný výkon a dokráčala za postupom. Jej osemfinálovou protivníčkou bude Zeynep Sönmezová.

Štatistiky duelu
Štatistiky dueluFlashscore

Hrunčáková - Akugueová 5:7, 4:6

Prvou prekážkou Viktórie Hrunčákovej v Mazovskom vojvodstve bola 19-ročná Nemka Akugueová. Slovenka ideálne vstúpila do zápasu a oponentke zobrala podanie. V priebehu úvodného dejstva však tri svoje stratila, čo ju stálo zisk setu.

Do ďalšej časti vstúpili obe tenistky stratou servisu. Nasledujúcich sedem gemov si už hráčky svoje podanie postrážili, až kým neprišla hra číslo 10. V nej Akugueová vďaka brejku využila druhý mečbal a Hrunčákovú po hodine a 21 minútach poslala domov.

Kariérne štatistiky Viktórie Hrunčákovej
Kariérne štatistiky Viktórie HrunčákovejFlashscore

Molčan - Zekič 6:1, 6:2 

Slovák Alex Molčan si v Bosne a Hercegovine ešte zahrá. Na tamojšom podujatí v Banja Luke, druhom najväčšom meste krajiny, si na úvod poradil s Chorvátom Zekičom za 72 minút.

Proti 400. tenistovi rebríčka ATP potvrdzoval rolu favorita po celý čas. V stretnutí získal štyri brejkbaly, nestratil ani jedno svoje podanie a súperovi dovolil zaknihovať iba tri gemy. Prekážkou slovenského hráča bude v ďalšej fáze turnaja Chorvát Dino Prižmič, ktorému po troch hodinách boja skrečoval Austrálčan Santillan.

Kariérne štatistiky Alexa Molčana
Kariérne štatistiky Alexa MolčanaFlashscore