Blíži sa triumf číslo 16? Verstappen opanoval aj druhý voľný tréning v Mexiku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Blíži sa triumf číslo 16? Verstappen opanoval aj druhý voľný tréning v Mexiku

Verstappen v Mexiku
Verstappen v MexikuAFP
Holandský jazdec Red Bullu Max Verstappen (25) vyzeral v piatok neprekonateľne, keď bol najrýchlejší v oboch voľných tréningoch na Veľkú cenu Mexika 2023 Formuly 1 na okruhu Autódromo Hermanos Rodríguez.

Verstappen už v prvom tréningu vyjadril ambíciu vyhrať nedeľňajšiu Veľkú cenu Mexika piatykrát v histórii a zároveň vytvoriť nový rekord v počte víťazstiev v sezóne - na konte ich má momentálne 15. Trojnásobný majster sveta na úvod víkendu dosiahol čas 1:19,718 minúty, v druhom tréningu ho zlepšil na 1:18,686.

"Vyzerali sme konkurencieschopne. Bol to pozitívny začiatok víkendu, o niečo lepší, ako som očakával. Trať bola veľmi klzká, pneumatiky sa veľmi ťažko ovládali. To sú veci, na ktorých môžeme popracovať," povedal Verstappen.

Na druhom mieste bol Lando Norris z McLarenu, ktorý za holandskou hviezdou zaostal o 119 tisícin sekundy. "Bol to dobrý piatok, zajazdil som veľmi dobré kolo. Možno až príliš dobré na to, aby to bol začiatok víkendu!" uviedol Norris. 

Druhý jazdec Red Bullu Sergio Pérez mal plné ruky práce s dolaďovaním svojho auta. Domáci pretekár finišoval piaty. "Nemali sme ľahký deň, v poslednej zákrute som takmer vyletel z trate. Vyzerá to dobre, ale vieme, že kvalifikácia bude veľmi komplikovaná," podelil sa o svoje pocity "Checo" Pérez. 

Pomyselné stupne víťazov doplnil v druhom tréningu Monačan Charlec Leclerc na Ferrari s časom 1:18,952. Lewis Hamilton, dvojnásobný víťaz GP Mexika, mal veľmi nenápadný deň. Britský pilot Mercedesu skončil siedmy (1:19,024).

Veľká cena Mexika bude pokračovať v sobotu. Tretí tréning sa začne o 19:30, kvalifikácia je naplánovaná na 23:00.