V Japonsku pole position pre Verstappena, Piastri s najlepším výsledkom kariéry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Japonsku pole position pre Verstappena, Piastri s najlepším výsledkom kariéry

Verstappen odštartuje v Japonsku z prvej priečky
Verstappen odštartuje v Japonsku z prvej priečkyAFP
Holandský jazdec F1 Max Verstappen (25) na Red Bulle si v sobotnej kvalifikácii vyjazdil pole position na Veľkej cene Japonska. Dvojnásobný obhajca titulu a suverénny líder tohtoročného šampionátu nedal konkurentom šancu, na okruhu v Suzuke dosiahol čas 1:28,877 minúty.

Pre Verstappena to bola deviata kvalifikačná výhra v tejto sezóne a celkovo 29. v kariére. Holanďan bol najrýchlejší aj vo všetkých troch voľných tréningoch.

Z druhého miesta vyštartuje do nedeľných pretekov Austrálčan Oscar Piastri (+0,581 s), pre ktorého to bol najlepší výsledok v kvalifikácii v kariére. Tretiu priečku obsadil ďalší pilot McLarenu Lando Norris z Veľkej Británie (+0,616 s).

V spomínaných tréningoch bol Verstappen absolútnym kráľom. V príprave nemal prakticky žiadneho súpera. Red Bull sa pošmykol v Singapure a v Japonsku túži obnoviť svoju nadvládu, aby nenechal osud šampionátu v rukách konkurencie. Sergio Pérez odštartuje z piateho miesta.

Carlos Sainz aj Charles Leclerc z Ferrari sa chystali dokončiť prvú kvalifikáciu, keď nehoda Logana Sargeanta spôsobila červenú vlajku. O pár minút neskôr sa obaja dokázali vrátiť a zabezpečili si svoju prítomnosť v Q2. V ďalšej časti kraľovali mäkké pneumatiky a rozhodli o tom, že Alonso síce skončil desiaty, no prebojoval sa do tretej kvalifikácie.

Verstappen od začiatku udával tempo a zajazdil čas z inej stratosféry. Jeho pole position bola takmer samozrejmosťou. Veľkým prekvapením bol ale čas a výsledok Piastriho, ktorému sekundoval kolega Norris. Piateho Péreza obkľúčia na štarte monoposty Ferrari.