F1 hrozí chaos, domnieva sa Wolff. Do pozornosti dáva návrh Massu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

F1 hrozí chaos, domnieva sa Wolff. Do pozornosti dáva návrh Massu

Šéf Mercedesu Toto Wolff nesúhlasí s Massovou snahou.
Šéf Mercedesu Toto Wolff nesúhlasí s Massovou snahou.Reuters
Podľa šéfa tímu Mercedes Tota Wolffa (51) hrozí vo Formule 1 chaos v prípade, že Felipe Massa (42) vyhrá možný súdny spor o titul majstra sveta z roku 2008.

Bývalý jazdec Ferrari Massa tvrdí, že ho o titul pripravilo "sprisahanie". Vedenie súťaže vedelo, že Veľká cena Singapuru 2008 bola zmanipulovaná, ale prvé kroky k riešeniu situácie podniklo až o rok neskôr.

Brazílčan prišiel o majstrovský primát pre jeden bod v prospech Brita Lewisa Hamiltona, ktorý vtedy jazdil v McLarene. Odvtedy je Hamilton sedemnásobným majstrom sveta a teraz pôsobí v Mercedese.

"Ak mám byť úprimný, nemyslím si, že mu dajú za pravdu," povedal Wolff novinárom minulý víkend na VC Singapuru a dodal:

"Podpísali sme športové predpisy, ktoré sú veľmi jasné a ku ktorým sa zaväzujete. Ak by všetci otvárali už uzavreté situácie, potom by bola F1 v chaose. Je toľko vecí, ktoré majú vplyv na to, či vyhráte alebo prehráte, že úprimne povedané, v jeho snahe nevidím zmysel. Je to ako sledovať telenovelu, ktorá sa odohráva predo mnou."

Internetová stránka citovala Massu, ktorý uviedol: "Wolffove komentáre ukazujú, že sme na správnej ceste a že ľudia v F1 si uvedomujú vážnosť i dôležitosť nášho prípadu. Usilujem sa o spravodlivosť, o svoj detský sen, o titul pre celý národ, pre Brazílčanov a tiež pre fanúšikov Ferrari."

Wolff predtým skonštatoval, že Massov prípad určite vytvorí precedens a Mercedes ho sleduje "so zvedavosťou". 

Hamilton prišiel o titul v roku 2021 za kontroverzných okolností na záverečných pretekoch v Abú Zabí. Max Verstappen z Red Bullu vyhral aj vďaka málo vídanej procedúre za safety carom, ktorú nariadil už bývalý riaditeľ pretekov Michael Masi.