Budú sa meniť výsledky VC USA? Stewardi musia riešiť podozrenie na prekročenie limitov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Budú sa meniť výsledky VC USA? Stewardi musia riešiť podozrenie na prekročenie limitov
Hülkenberg by si mohol polepšiť.
Hülkenberg by si mohol polepšiť.Profimedia
Stewardi Formuly 1 odložili zo stredy na štvrtok virtuálne vypočutie žiadosti tímu Haas o preskúmanie a prípadnú zmenu výsledkov Veľkej ceny USA. Skúmanie celej situácie nastane niekoľko týždňov po podujatí.

Vo svojom vyhlásení stewardi uviedli, že odklad má umožniť nezávisle zváženie predloženého podania. Haas, ktorý je na konci priebežného poradia šampionátu, síce požiadal o preskúmanie počas VC Sao Paula, no predmetom ich záujmu sú iné preteky . Tím sa domnieva, že niektorí súperi bez sankcie prekročili limity trate VC USA.

Pojednávanie sa uskutoční vo štvrtok 9. novembra, rozhodne sa o tom, či sa objavil "významný a relevantne nový prvok, ktorý strana žiadajúca o preskúmanie nemala k dispozícii v čase rozhodnutia, ktoré sa má preskúmať". Do druhej fázy skúmania sa pôjde len v prípade, že sa takýto fakt zistí.

Na virtuálne vypočutie boli predvolaní zástupcovia tímov Aston Martin, Williams a Red Bull. Alex Albon, ktorý v Austine skončil deviaty, bol jedným z niekoľkých jazdcov, ktorí sa bezstrestne údajne dopustili porušenia limitu trate v šiestej zákrute.

Nico Hülkenber z tímu Haas skončil v USA na 11. mieste, ale päťsekundová penalizácia pre Albona by Nemca vyniesla na poslednú bodovanú pozíciu. Stewardi vtedy uviedli, že na základe dostupných videozáznamov, ktoré nezahŕňali kamerové záznamy, neboli dôkazy dostatočne presné ani konzistentné, aby bolo isté, že Albon prekročil bielu čiaru.

Zdá sa, že účasť Red Bullu sa týka Sergia Péreza, štvrtého pretekára amerického podujatia, ktoré vyhral tímový kolega Max Verstappen. Zo stajne Aston Martin sa v tejto súvislosti spomína meno Lancea Strolla, ten si vyjadzil siedmu priečku.