Desať rokov od nehody. Nič nie je ako predtým, vraví o Michaelovi Schumacherovi brat Ralf

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Desať rokov od nehody. Nič nie je ako predtým, vraví o Michaelovi Schumacherovi brat Ralf

Ralf Schumacher počas novembrového moderovania Formuly 1 v Las Vegas.
Ralf Schumacher počas novembrového moderovania Formuly 1 v Las Vegas.Profimedia
Pred blížiacim sa desiatym výročím vážnej nehody na lyžiach sedemnásobného majstra sveta Formuly 1 Michaela Schumachera (54) jeho mladší brat Ralf (48) povedal, že mu starší súrodenec chýba.

V rozhovore pre denník Bild ani on neporušil tajomstvo, ktoré rodina už desať rokov zachováva v súvislosti s presným zdravotným stavom motoristickej legendy.

"Chýba mi môj Michael z tých čias," povedal Ralf Schumacher, sám bývalý jazdec F1. "Život je niekedy nespravodlivý. Michael mal v živote často šťastie, ale potom prišla tragická nehoda. Vďakabohu sa s pomocou modernej medicíny dalo čo-to urobiť, ale aj tak už nič nie je ako predtým," dodal 48-ročný Nemec.

Michael Schumacher sa vážne zranil 29. decembra 2013 počas lyžovačky vo Francúzsku. Pri páde na neupravenej časti zjazdovky narazil hlavou do skaly a napriek tomu, že mal na hlave prilbu, utrpel ťažké poranenie mozgu. V nemocnici v Grenobli bývalý jazdec F1 bojoval o život a dlho bol v umelom spánku.

V roku 2014 bol Schumacher prevezený z Francúzska do Švajčiarska do domácej liečby. Od nehody sa neobjavil na verejnosti. Jeho rodina si stráži súkromie a neinformuje o jeho zdravotnom stave. Ralf Schumacher nie je výnimkou. "Za seba môžem povedať, že jeho nehoda bola aj pre mňa nepríjemnou a drastickou skúsenosťou," povedal víťaz šiestich veľkých cien F1.