Ferrari ovládlo druhý deň testov, Pérez pozíciu zachraňoval v závere

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ferrari ovládlo druhý deň testov, Pérez pozíciu zachraňoval v závere
Carlos Sainz vo svojom novom aute.
Carlos Sainz vo svojom novom aute.AFP
Jazdci Formuly 1 sa vo štvrtok vrátili na trať v Bahrajne, aby absolvovali druhý deň testov pred nadchádzajúcou sezónou kráľovnej motošportu. Charles Leclerc (26) a Carlos Sainz (29) dosiahli najrýchlejšie časy svojich tréningov.

Štvrtok bol o niečo prekvapivejší ako streda. Sergio Pérez sa dlho iba márne snažil vyťažiť maximum zo svojho Red Bullu, ktoré trápili problémy so spoľahlivosťou. Nakoniec sa mu predsa len 30 minút pred koncom podarilo získať druhé miesto.

Pre Ferrari bol štvrtok úspechom, aspoň výsledkovo, hoci umiestnenia či dosiahnuté časy veľa počas testovania neznamenajú. Či už to bol doobedňajší výkon Charlesa Leclerca, alebo ten v podaní Carlosa Sainza popoludní (1:29,921 minúty), obaja jazdci dosiahli najrýchlejšie časy v rámci svojich častí dňa, pričom mali svoje vozidlá pod kontrolou.

Na konci dopoludnia bola vyvesená červená vlajka po tom, čo monacký jazdec prešiel cez kryt vodného kanála a bol nútený meniť plochodrážnu pneumatiku. 

Aj McLareny predviedli dobrý výkon, pričom Oscar Piastri a Lando Norris si našli cestu do prvej trojky a boli dominantní v niektorých sektoroch.

Pre Mercedes bol popoludňajší tréning, ktorý viedol Lewis Hamilton, lepší ako v stredu. Rozdiel medzi prvými dvoma jazdcami bol pomerne malý (tri desatiny) a ponúkol viac prehľadu o tom, ako by mohla vyzerať budúca sezóna.

Pre Alpine bolo štvrtkové testovanie skôr o zbieraní dát. Esteban Ocon a Pierre Gasly sa nevyhnutne nesnažili o výkon, ale pokračovali v práci so svojím vozidlom. Na konci výsledkovej listiny skončili pretekári Haasu spolu s Júkim Cunodom z RB.