Hamilton na koniec kariéry nemyslí, pokračovanie v Mercedese nevylúčil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hamilton na koniec kariéry nemyslí, pokračovanie v Mercedese nevylúčil

Lewis Hamilton poskytol rozhovor talianskemu denníku La Stampa.
Lewis Hamilton poskytol rozhovor talianskemu denníku La Stampa.Profimedia
Napriek neuspokojivej sezóne by sa rekordný majster sveta Formuly 1 Lewis Hamilton nebránil pokračovaniu spolupráce s Mercedesom. "V Mercedese som spokojný," povedal 38-ročný pilot pre taliansky denník La Stampa.

Dodal, že zatiaľ novú zmluvu nepodpísali, ale pracujú na tom. Vzťah so šéfom stajne Totom Wolffom označil ako veľmi pozitívny.

"V Mercedese som od roku 2013, prakticky od začiatku sme si sadli," povedal Hamilton. "Nikdy mi nepovedal, že teraz musíš zmeniť to, alebo ono. Vždy ma akceptoval takého, aký som."

Sebastian Vettel, ktorý ukončil kariéru na konci roka 2022, bol celé tie roky Hamiltonovým obľúbeným súperom. "Vždy som proti nemu najradšej pretekal."

V rozhovore neobišiel ani svojho tímového kolegu Georgea Russella. "Odvádza skvelú prácu a vždy sa chce učiť z mojich skúseností a inžinierov," doplnil Brit.

Na otázku o konci svojej kariéry nechal dvere pootvorené. "Všetko závisí od toho, ako veľmi sa budem musieť premáhať, aby som zostal na špičkovej fyzickej a psychickej úrovni."

Hovorí, že jeho vzormi sú legendy NBA LeBron James (38) a NFL Tom Brady (45), ktorý len nedávno ukončil kariéru. "Vždy ukazovali, že na veku nemusí záležať," dodal na záver.