Hamilton zaťal do živého: Red Bull Péreza dostatočne nepodporuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hamilton zaťal do živého: Red Bull Péreza dostatočne nepodporuje

Hamilton bojuje o druhú priečku v celkovom poradí práve s Pérezom.
Hamilton bojuje o druhú priečku v celkovom poradí práve s Pérezom.Reuters
Lewis Hamilton (38) sa domnieva, že Red Bull nie je úplne solidárny k Sergiovi Pérezom (33) popri dominantnom trojnásobnom šampiónovi, tímovom kolegovi Maxovi Verstappenovi (26).

Vyrovnal sa s tým najlepšie, ako vie

Mexičana aktuálne trápi slabá forma, keďže bojuje o celkové druhé miesto v šampionáte, ktorý už v predstihu, s jasným náskokom, vyhral Verstappen.

Hamilton je Pérezovým najbližším súperom v boji o druhú priečku, ale štyri preteky pred koncom zaostáva o 39 bodov po tom, čo v posledných dvoch nebodoval. "Nemyslím si, že tím ho naozaj dostatočne podporoval," prekvapil vyjadrením sedemnásobný majster sveta Hamilton z Mercedesu pre televíziu Fox Sports.

"Samozrejme, nie celý jeho tím, pretože je v ňom veľa ľudí, ale pár, najmä jeden z nich, sa nezachoval správne. Nepomohol mu psychicky. Keby som cez víkend počul šéfa Mercedesu Tota hovoriť o mne negatívne, bolo by to naozaj ťažké. Pérez je v náročnom prostredí, ale myslím si, že sa s tým vyrovnal najlepšie, ako vie," pokračoval britský pilot.

Hamilton síce nemenoval žiadnu osobu, ale je pravda, že konzultant Red Bullu Helmut Marko, významná postava vo vedení tímu, dostal v septembri písomné varovanie od riadiacej organizácie FIA za komentáre, ktoré vyslovil na adresu Péreza. Osemdesiatročný Rakúšan obvinil z Pérezovej nevyrovnanej formy jeho etnický pôvod. Dokonca ho namiesto mena oslovil "Juhoameričan". 

Žiadne rozdiely, potrebný špičkový výkon od oboch

Pérez začal sezónu súbojom s Verstappenom, pričom každý z jazdcov vyhral v prvých štyroch pretekoch dvakrát, no potom sa jeho forma zrútila a holandský pilot unikol mexickému kolegovi. Šéf tímu Christian Horner naznačil krízu v rámci sebadôvery.

"Nemôžeme si dovoliť veľký rozdiel vo výkonnosti medzi touto dvojicou, pretože ak bude štartové pole aj v budúcom roku silnejšie, potrebujeme, aby obaja podávali špičkové výkony," varuje.

V piatkovom rozhovore Horner uviedol, že Pérez v zákulisí tvrdo pracoval so svojimi inžiniermi, aby sa v zostávajúcich pretekoch dostal do popredia. "V piatok mal silný štart a dobrú Veľkú cenu zvládol pred týždňom v Austine. Dúfajme, že sa mu podarí na ňu nadviazať sebadôverou i výkonom." Rakúšan tiež rýchlo vyvrátil akékoľvek reči o rivalite medzi jazdcami.

"Medzi týmito dvoma pilotmi nie je žiadna rivalita. V skutočnosti spolu vychádzajú veľmi dobre a to v ostatných troch rokoch. Aj keď som si istý, že médiá by boli radi, keby si išli po krku, nanešťastie pre vás to tak nie je. Veľmi dobre spolupracujú mimo trate aj na trati, o čom sme sa presvedčili pri mnohých príležitostiach," uzavrel Christian Horner.