Verstappen vyhral prvý tréning v Mexiku a nechal za sebou Albona i Péreza

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Verstappen vyhral prvý tréning v Mexiku a nechal za sebou Albona i Péreza

Max Verstappen bol na okruhu v Mexiku v prvom tréningu najrýchlejší.
Max Verstappen bol na okruhu v Mexiku v prvom tréningu najrýchlejší.Profimedia
Max Verstappen (26) z Red Bullu, už istý majster sveta, vyhral úvodný tréning na Veľkú cenu Mexika formuly 1. Holanďan bol na okruhu bratov Rodríguezovcov o 95 tisícin sekundy rýchlejší ako nečakane druhý Alexander Albon (27) z Williamsu. Tretie miesto obsadil domáci Sergio Pérez (33). Na tímového kolegu stratil 297 tisícin sekundy.

Trojnásobný majster sveta Verstappen môže v Mexiku vyhrať tretíkrát za sebou a piatykrát z posledných šiestich pretekov. Rodák z Hasseltu sa zároveň usiluje o svoje 51. víťazstvo vo formule 1, čím by sa vyrovnal francúzskej legende Alainovi Prostovi. Prípadný 16. triumf v tejto sezóne by znamenal nový rekord.

Viaceré tímy nasadili do prvých tréningov mladých pilotov. Najlepšie sa darilo Britovi Oliverovi Bearmanovi z tímu Haas, ktorý skončil pätnásty, pričom za sebou nechal Fernanda Alonsa z Aston Martinu. Francúz Isack Hadjar z Alpha Tauri dosiahol sedemnásty najrýchlejší čas, tesne za ním sa umiestnili Jack Doohan z Alpine a Frederik Vesti z Mercedesu. Théo Pourchaire mal na svojej Alfe Romeo technické problémy a nezaznamenal meraný čas.

Druhý tréning sa začne o polnoci slovenského času.