Kvalifikáciu v Suzuke ovládli jazdci Red Bullu, z tretej priečky odštartuje Norris

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kvalifikáciu v Suzuke ovládli jazdci Red Bullu, z tretej priečky odštartuje Norris
Verstappen si uchmatol ďalšiu pole position.
Verstappen si uchmatol ďalšiu pole position.Profimedia
Po prvom a treťom tréningu na okruhu v Suzuke vyhral Max Verstappen (26) aj kvalifikáciu na Veľkú cenu Japonska. Trojnásobný majster sveta Formuly 1 bol prvý pred tímovým kolegom z Red Bullu Sergiom Pérezom (34). Z tretieho miesta odštartuje Lando Norris (24) z McLarenu.

Po zajazdení najrýchlejšieho času v treťom tréningu na úrovni 1:29,563 min zaznamenal obhajca titulu v kvalifikácii značné zlepšenie. Svoj výkon posunul o viac ako sekundu na 1:28,197 min. "Až do konca to bolo veľmi tesné. Samozrejme, že chcete, aby každé odjazdené kolo bolo dokonalé, ale na takejto trati to jednoducho vždy nevyjde," povedal Verstappen.

Pretekár Red Bullu vyhral úvodné štyri kvalifikácie sezóny ako prvý od čias Lewisa Hamiltona pred deviatimi rokmi. Jeho kolega sa ale rozhodne nenechal zahanbiť - čas druhého Péreza bol iba o 66 tisícin sekundy horší.

Tretí Norris už mal na Holanďana výraznejšiu stratu, bol pomalší takmer o tri desatiny sekundy. Štvrtú kvalifikačnú pozíciu obsadil víťaz posledných pretekov v Austrálii Carlos Sainz, ktorý za lídrom zaostal skoro o pol sekundy. Veľmi tesne za ním (len o štyri tisíciny) skončil jeho skúsenejší krajan Alonso. Zloženie tretieho radu doplnil narodeninový oslávenec Oscar Piastri.

Hamilton sa o štvrtý rad podelí s budúcim tímovým kolegom Leclercom. Deviateho Russella budú športoví komisári ešte vyšetrovať, dôvodom je incident v boxovej uličke z prvej časti kvalifikácie. TOP 10 na štartovom rošte uzatvára domáci Cunoda.