Najlepší pred kvalifikáciou v Monaku bol Verstappen. Hamilton ukončil tréning v bariére

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najlepší pred kvalifikáciou v Monaku bol Verstappen. Hamilton ukončil tréning v bariére
Verstappen po druhom tréningu dominoval aj v treťom.
Verstappen po druhom tréningu dominoval aj v treťom.
AFP
Záverečný tréning pred kvalifikáciou na VC Monaka Formuly 1 pozná svojho víťaza. Rovnako ako v druhom piatkovom tréningu, tak aj v sobotu bol na kľukatom okruhu v Monte Carle najrýchlejší Max Verstappen (25). Tréning sa uzavrel červenou vlajkou po tom, čo Lewis Hamilton (38) skončil v bariére.

V piatkových tréningoch chceli jazdci dosiahnuť čo najrýchlejší čas, ale zároveň sa naučiť jazdiť plynule na jednom z najťažších okruhov v kalendári F1. Sobotňajšie ciele boli trochu iné, keďže na učenie toľko času nebolo. Boli to totiž posledné kolá pretekárov pred popoludňajšou kvalifikáciou, ktorá je v Monaku kľúčová.

Na pouličnom okruhu boli najrýchlejší jazdci Red Bullu, pričom Verstappen s časom 1:12,776 minúty predbehol svojho tímového kolegu Sergia Péreza o 0,073 sekundy. Lance Stroll ukončil tréning s tretím najlepším časom, čo by mohlo predznamenať dobrý výkon Aston Martinu v najdôležitejšej časti víkendu. Nedarilo sa, naopak, jeho kolegovi a veteránovi Fernandovi Alonsovi. Španiel bol až štrnásty so stratou viac ako deviatich desatín na víťaza.

Po tom, čo Carlos Sainz v piatok poškodil svoj monopost, tentoraz obaja jazdci Ferrari zaznamenali bezproblémovú hodinku. Sainz dosiahol štvrté najlepšie merané kolo, Charles Leclerc finišoval siedmy.

To isté sa nedá povedať o jazdcoch Mercedesu. Počas väčšiny soboty sa všetci piloti efektívne vyrovnávali so zábranami obklopujúcimi trať a vyhýbali sa nebezpečnejším nerovnostiam. To však nebol prípad Hamiltona, ktorý urobil chybu pri nájazde do najpomalšej zákruty v celom kalendári F1 a pristál v bariére, čo prinútilo vedenie pretekov vyvesiť červenú vlajku a ukončiť tretí tréning päť minút pred koncom. Brit sa umiestnil na ôsmej pozícii, jeho kolega Russell na jedenástej.