Nebezpečný moment na VC Azerbajdžanu. Oconovi stáli v ceste do boxov fotografi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nebezpečný moment na VC Azerbajdžanu. Oconovi stáli v ceste do boxov fotografi

Pretekár tímu Alpine zažil nevídanú situáciu.
Pretekár tímu Alpine zažil nevídanú situáciu. Profimedia
Riadiaci orgán Formuly 1 začal vyšetrovanie po tom, čo Esteban Ocon (26) z tímu Alpine v poslednom kole nedeľňajšej Veľkej ceny Azerbajdžanu zamieril do boxov, no pri vstupe do pit lane stáli na vozovke mechanici a fotografi, ktorí mu museli odskakovať z cesty.

Francúzsky pretekár zamieril na povinnú výmenu pneumatík, ktorú dovtedy neučinil. Komentátori televízie Sky Sports označili scény s davom ľudí, ktorí už boli v boxovej uličke pri príchode monopostu, za "absolútny chaos" a hovorca FIA povedal, že sa to prešetruje.

Fotografi sa zhromaždili v boxovej uličke, kde parkujú traja najlepší jazdci po závere pretekov, čím na moment bránili príchodu Ocona k svojej garáži. Člen tímu Alpine musel byť veľmi obozretný, aby sa vyhol kolízii.

Riešila sa ale aj situácia mechanikov, ktorí oslavovali na stene boxov. Riaditeľ pretekov Niels Wittich na predchádzajúcom podujatí v Austrálii varoval tímy, že riskujú trest, ak personál prelezie cez oplotenie boxovej uličky a bude oslavovať, keď ich jazdci prechádzajú pod šachovnicovú vlajku.

"Predpisy sú podľa mňa celkom jasné. Manažér to pred pretekmi prediskutoval s mechanikmi," povedal šéf tímu Red Bull Christian Horner, ktorého jazdci Sergio Pérez a Max Verstappen skončili na prvých dvoch miestach.

"Myslím si, že ak sa pozriete, všetci majú nohy v kontakte s betónom steny boxov. Je to šialené, keď sa dostávame k regulácii toho, kde sú nohy mechanikov," uviedol a dodal, že spomínanú situáciu s fotografmi treba preskúmať.

"Esteban má plné právo ísť do boxov v poslednom kole a dokončiť preteky v boxovej uličke, ak by chcel. To je niečo, čo FIA musí trochu lepšie kontrolovať," vravel Horner.