Nechcený de Vries? Jazdec chce na VC Rakúska dokázať, že šéf tímu sa mýli

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nechcený de Vries? Jazdec chce na VC Rakúska dokázať, že šéf tímu sa mýli

De Vries musí v Rakúsku predviesť kvalitný výkon.
De Vries musí v Rakúsku predviesť kvalitný výkon.Reuters
Nyck de Vries (28) z tímu AlphaTauri povedal, že je odhodlaný dokázať Helmutovi Markovi (80), že sa mýlil, keď šéf Red Bullu podporil špekulácie o budúcnosti holandského nováčika vo Formule 1.

De Vries je jedným z dvoch jazdcov, ktorí v tejto sezóne ešte nebodovali. Jeho najlepším výsledkom z doterajších ôsmich pretekov je 12. miesto, čo je pre tím vlastnený Red Bullom málo. Japonský tímový kolega Júki Cunoda skončil dvakrát na 10. priečke a získal pre AlhpaTauri jediné body.

Marko, ktorý dohliada na program vývoja jazdcov Red Bullu a je známy svojím prístupom k rozhovorom, dostal otázku, či sa s Christianom Hornerom niekedy nezhodli na podpisoch jazdcov.

"Nie často, ale niekedy áno. Naposledy to bol práve De Vries, Horner nebol jeho fanúšikom. Momentálne to vyzerá tak, že mal pravdu," povedal pre podcast "The Inside Line".

De Vries, šampión Formuly 2 z roku 2019 a Formuly E v sezóne 2020/21, pred domácou Veľkou cenou Rakúska novinárom povedal: "Myslím, že doktor Marko by ocenil, keby som mu na trati dokázal, že sa mýli. To je všetko, čo ohľadom toho cítim a čo je v mojej moci. 

Holandský jazdec uviedol, že nie je potrebné nič siliť: "Myslím si, že kľúčom k úspechu je pokračovať tak, ako doteraz. Naďalej sa sústrediť na prácu, zostať trpezlivý. Myslím, že potenciál tu je, takže je len otázkou času, aby sa veci dali dokopy."

De Vriesovu budúcnosť ešte viac zneistili zmeny vo vedení tímu, keďže športový riaditeľ Ferrari Laurent Mekies má v roku 2024 prevziať funkciu riaditeľa od Franza Tosta. Marko tento týždeň pre rakúske noviny Kleine Zeitung povedal, že AlphaTauri so sídlom v Taliansku bude mať aj nových sponzorov a nový názov.

Už pomerne skúsený pretekár si nepomohol ani výsledkom z kvalifikácie na rakúske podujatie - v piatok obsadil na okruhu v Spielbergu poslednú priečku.