Nevídaná situácia na Veľkej cene Kanady. Prvý tréning trval iba tri minúty

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nevídaná situácia na Veľkej cene Kanady. Prvý tréning trval iba tri minúty

Organizátori museli pristúpiť k prerušeniu tréningu.
Organizátori museli pristúpiť k prerušeniu tréningu.formula1.com
Prvý tréning na Veľkú cenu Kanady Formuly 1 trval len tri minúty. Organizátori ôsmeho podujatia sezóny ho prerušili po technických problémoch Pierra Gaslyho (27) z tímu Alpine a nedovolili v ňom pokračovať pre poruchu kamerového systému.

Najlepší čas dokázal zajazdiť Valtteri Bottas z Alfa Romeo, druhý bol domáci jazdec Lance Stroll zo stajne Aston Martin, za ním skončil jeho tímový kolega a skúsený matador Fernandom Alonso.

"Reštart sekcie bol odložený pre problémy s miestnou infraštruktúrou v okolí okruhu. Organizátori pracujú na vyriešení problémov. Zatiaľ nemôžeme z bezpečnostných dôvodov pokračovať v tréningu," uviedlo v tom čase vedenie pretekov na Twitteri.

Jazdci absolvovali na okruhu v Montreale tri kolá, pričom len dvanásť účastníkov si zapísalo merané kolo. Obhajca titulu a úradujúci majster sveta Max Verstappen z Red Bullu, ktorý vedie šampionát o 53 bodov pred tímovým kolegom Sergiom Pérezom z Mexika, bol piaty.

Organizátori následne uviedli, že druhý tréning bude trvať 90 minút namiesto pôvodných 60. Jeho priebeh ovplyvnil dážď i dve červené vlajky. Na okruhu Gillesa Villeneuvea si v druhej tréningovej jednotke najlepšie počínal Lewis Hamilton.

Brit na mäkkých pneumatikách dosiahol najrýchlejší čas s hodnotou 1:13,718 minúty, čím sa dostal o 27 tisícin sekundy pred tímového kolegu Georgea Russella. Medzi tretie Ferrari Carlosa Sainza a piate Charlesa Leclerca sa na štvrtú priečku dostal Alonso.

Verstappen sa musel uspokojiť s pozíciou číslo šesť, za ním bol klasifikovaný víťaz prvého tréningu Bottas, ôsme miesto si vyjazdil Pérez a domáci miláčik Stroll skončil deviaty. Rebríček TOP 10 uzatvoril Pierre Gasly, ktorého problémy boli jedným z dôvodov ukončenia prvej časti.