Nie je to neúspech, len súčasť návratu. Ricciarda po operácii v Monze neuvidíme

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nie je to neúspech, len súčasť návratu. Ricciarda po operácii v Monze neuvidíme

Daniel Ricciardo si po nehode v tréningu držal ľavé zápästie.
Daniel Ricciardo si po nehode v tréningu držal ľavé zápästie.Reuters
Daniel Ricciardo (34) vynechá budúcotýždňovú Veľkú cenu Talianska Formuly 1 na okruhu v Monze po tom, čo Austrálčan v nedeľu v Španielsku podstúpil operáciu zlomenej ruky, uviedol šéf tímu Red Bull Christian Horner (49).

Horner novinárom na VC Holandska povedal, že jazdcovi tímu AlphaTauri počas operácie v Barcelone vložili do ruky niekoľko skrutiek a platničku.

"Operácia prebehla dobre, bola úspešná. Kosť bola zlomená na viacerých miestach, ale bol to pomerne jednoduchý zákrok. Teraz je to všetko o zotavení. U bežného človeka by to bolo niekoľko mesiacov, u jazdca je to často oveľa kratšie. Musíme vidieť, ako proces zotavovania nakoniec prebehne, ale určite nie v Taliansku," odpovedal Horner na otázku o možnom návrate.

Po Taliansku sa bude pretekať v Singapure 17. septembra a v Japonsku 24. septembra. Ricciardo na Instagrame zverejnil fotografiu, na ktorej leží na nemocničnom lôžku s obviazanou ľavou rukou.

"Ahoj všetci. (V nedeľu) Ráno som podstúpil operáciu. Veľká vďaka všetkým, ktorí sa mi ozvali a udržiavali ma v dobrej nálade. Nie je to neúspech, len súčasť návratu," uviedol.

V sobotu odletel Ricciardo do Barcelony, aby navštívil špecialistu po tom, čo si pri havárii počas piatkového tréningu na Zandvoorte zlomil záprstnú kosť na ľavej ruke. Stalo sa tak po troch pretekoch od návratu do stajne AlphaTauri, ktorý vlastní Red Bull. Austrálčan koncom minulého roka opustil McLaren s úmyslom vziať si voľno.