Pérez posilnený tretím miestom v šprinte. Horner: Checo bude v Red Bulle aj budúci rok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pérez posilnený tretím miestom v šprinte. Horner: Checo bude v Red Bulle aj budúci rok

Horner má v tvorbe tímu jasno.
Horner má v tvorbe tímu jasno.Reuters
Šéf tímu Red Bull Christian Horner (49) privítal výsledok Sergia Péreza (33) zo sobotného šprintu v Sao Paule, ktorý mu zvýšil sebavedomie. Hlava stajne zopakovala, že Mexičan bude za tím úradujúcich šampiónov F1 pretekať aj v budúcom roku.

Horner po šprintových pretekoch novinárom povedal, že špekulácie o Pérezovej budúcnosti sú len rečami, aj keď samotného pretekára sa dotkli. "Je to len šum navonok, vo vnútri je vždy všetko jasné. Som si absolútne istý, že 'Checo' bude naším jazdcom aj budúci rok." vravel Brit. 

Pérez len pokrčil plecami, keď spomínal to, že sa o ňom všeličo hovorí: "Som v tomto športe už 13 rokov a viem, že každý tu má iný program, dokonca aj novinári, takže som si na to zvykol." V spomínanom šprinte skončil tretí, čo bolo jeho prvé umiestnenie v TOP 3 v akýchkoľvek pretekoch od septembrovej Veľkej ceny Talianska.

V nedeľňajších hlavných pretekoch bude ale štartovať z deviatej priečky po tom, čo žltá vlajka prerušila jeho rýchle kolo v kvalifikácii. "Je to pre neho naozaj veľká vzpruha. Naozaj silná jazda," povedal Horner o výsledku zo soboty.

Tímový kolega Max Verstappen dominuje sezóne, minulý mesiac si v Katare päť kôl pred koncom zabezpečil svoj tretí titul majstra sveta a vyhral 16 z doterajších 19 pretekov. Mexický jazdec získal menej ako polovicu bodov z konta holandského jazdca. Zároveň bojuje s Lewisom Hamiltonom o celkové druhé miesto v šampionáte.

Horner si je istý, že klebety ovplyvnili Péreza: "Jednou z jeho silných stránok je, že má veľmi hrubú kožu. Mnohokrát sa zdvihol, očistil a opäť sa postavil na nohy. Dúfajme teda, že to isté robí aj teraz."

Nedávna forma člena Red Bullu zahŕňa odstúpenie z VC Japonska, kde sa zrazil s Kevinom Magnussenom, vypadnutie už v prvej zákrute v domácich pretekoch. V sobotu sa v úvodnom kole prepadol z tretieho na piate miesto, ale zabojoval a získal späť pozície od Russella a Hamiltona. "Myslím, že sa viac sústredí na základné veci a myslím, že sa mu to darí," dodal šéf tímu.