Predá Stroll svoje akcie Arabom? Jeho budúcnosť v F1 je otázna

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Predá Stroll svoje akcie Arabom? Jeho budúcnosť v F1 je otázna

Otázna je tiež budúcnosť Fernanda Alonsa.
Otázna je tiež budúcnosť Fernanda Alonsa.AFP
Kanaďan, ktorý je majiteľom tímu, nie je aktuálne spokojný s výkonmi, ktoré predvádza Aston Martin na posledných okruhoch. V kuloároch sa začalo šepkať o predaji stajne.

Saudská ropná spoločnosť Aramco, súčasný sponzor tímu, zvažuje podľa dostupných informácií prevzatie Strollových akcií. Dohoda by mala hodnotu približne 800 miliónov eur. Stroll údajne podniká tento krok z osobných dôvodov. Jeho syn Lance prežíva ťažké obdobie a zvažuje Formulu 1 úplne opustiť.

"Lawrence nie je spokojný, avšak ani my nie sme spokojní. Nikto nie je spokojný," týmito slovami pre Motorsport-Total spochybnil Michael Krack, športový riaditeľ Aston Martin, pokračovanie Strollovho projektu.

Kanaďan, ktorý vlastní 25 % akcií, je nespokojný hlavne s výsledkami tímu po letnej prestávke. Žiadne z vylepšení nefungovalo. Stupne víťazov sa mu vzďaľujú a v tomto roku zatiaľ nedosiahol žiadne víťazstvo. Fámy ďalej tvrdia, že ropná spoločnosť už rokuje o kúpe akcií.

A čo bude s legendárnym Fernandom Alonsom? Podľa všetkého Amin Hassan Nasser, predseda spoločnosti Aramco, má so Španielom dobré vzťahy. Gratuloval mu k pódiovému umiestneniu v Džidde. V tejto súvislosti by tak o sedačku v budúcej sezóne, ak k predaju dôjde, nemusel prísť.