Sainz nadviazal na druhý tréning a najrýchlejší bol aj v poslednom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sainz nadviazal na druhý tréning a najrýchlejší bol aj v poslednom

Carlos Sainz potešil domácich fanúšikov dvomi najrýchlejšími časmi v dvoch tréningoch.
Carlos Sainz potešil domácich fanúšikov dvomi najrýchlejšími časmi v dvoch tréningoch.Profimedia
Carlos Sainz (29) dal domácim fanúšikov Ferrari nádej pred kvalifikáciou Veľkej ceny Talianska, keď dosiahol najlepší čas v sobotňajšom poslednom tréningu.

V záverečnom treťom voľnom tréningu najrýchlejší Carlos Sainz. Jazdec Ferrari zaznamenal čas 1:20,912 min. Druhý bol na okruhu v Monze dvojnásobný majster sveta Holanďan Max Verstappen na Red Bulle (+0,086 s), tretí skončil Brit Lewis Hamilton na Mercedese (+0,541).

Úradujúci majster sveta a líder priebežného poradia Verstappen sa usiluje o desiate víťazstvo v podujatí v rade po tom, ako minulý víkend na domácej Veľkej cene Holandska vyrovnal rekord Sebastiana Vettela, ktorý má na konte deväť triumfov. Red Bull vyhral zatiaľ všetky z tohtoročných 13 pretekov, pričom Holanďan si pripísal 11 víťazstiev a Sergio Pérez ďalšie dve.

Sainz stráca na Verstappena v šampionáte neuveriteľných 237 bodov a v tejto sezóne ešte nebol na pódiu. Výkony čerstvo 29-ročného pilota na domácej pôde sú tento víkend pôsobivé a naznačujú, že by mohol vyzvať Red Bull na súboj o prvenstvo v kvalifikácii. 

Ferrari tiež bude sledovať problémy Verstappenovho tímového kolegu Sergia Péreza, ktorý vypadol v piatkovom druhom tréningu a v sobotu vynechal časť posledného pre únik oleja. Lewis Hamilton na treťom mieste zaostal len o niečo viac ako pol sekundy. Za ním nasleduje druhý jazde červenej stajne Charles Leclerc.

Mercedes vo štvrtok oznámil, že sedemnásobný šampión F1 Hamilton podpísal novú zmluvu do roku 2025, ktorá predĺži jeho úspešnú kariéru aj po štyridsiatke. Tridsaťosemročný Brit je presvedčený, že so "striebornými šípmi" môže vyhrať vytúžený ôsmy titul, hoci v tejto sezóne zaostáva za Verstappenom o 183 bodov.