Sargeant ukončil v Austine tridsaťročné americké čakanie v F1

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sargeant ukončil v Austine tridsaťročné americké čakanie v F1

Sargeant obsadil desiatu priečku.
Sargeant obsadil desiatu priečku.Reuters
Nováčik Williamsu Logan Sargeant (22) v nedeľu vďaka diskvalifikáciám Lewisa Hamiltona (38) a Charlesa Leclerca (26) nečakane oslávil prvý bod vo Formule 1 a ukončil tak 30-ročné čakanie na bodový zisk amerického pilota.

Sargeant bol na okruhu v Austine klasifikovaný na 10. mieste po tom, čo Hamiltonovi z Mercedesu odobrali druhé miesto a Leclerc z Ferrari prišiel o šiestu priečku, keď ich vozidlá neprešli kontrolami po pretekoch. Posledným americkým jazdcom pred rodákom z Floridy, ktorý bodoval vo veľkej cene, bol Michael Andretti s McLarenom v roku 1993.

"Je úžasné získať svoj prvý bod v F1 na domácej pôde po náročnom víkende, ktorý som mal za sebou," povedal Sargeant, ktorý predchádzajúce preteky v Katare nedokončil. Jeho telo bolo vyčerpané z príliš veľkých horúčav.

"Som veľmi hrdý na tento tím a na seba za tvrdú prácu i pokrok, ktorý sme v tejto sezóne urobili. Cez noc sme tvrdo pracovali, aby sme našli smer, ktorým sa bude auto uberať a ktorý bude pozitívny. Našli sme ho... Tempo bolo oveľa lepšie," doplnil nováčik, ktorého miesto v budúcej sezóne nie je ani zďaleka isté.

Williams sa dočkal ďalších bodov vďaka deviatemu miestu Alexa Albona. Vôbec prvýkrát od Veľkej ceny Maďarska 2021 mal tím dvoch pilotov v prvej desiatke. V priebežnom poradí je siedmy, pričom štyri preteky pred koncom má desaťbodový odstup od ôsmej Alfy Romeo. Austrálčan Daniel Ricciardo, ktorý sa vrátil po zranení, je jediným jazdcom v štartovom poli bez získaného bodu.