Špekulácie sa skončili. Hamilton rozhodol o svojej budúcnosti v F1

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Špekulácie sa skončili. Hamilton rozhodol o svojej budúcnosti v F1

Hamilton pôsobí v tíme Mercedes už 10 rokov.
Hamilton pôsobí v tíme Mercedes už 10 rokov.Reuters
Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton (38) podpísal s Mercedesom novú zmluvu. Brit bude v rokoch 2024 a 2025 naďalej partnerom krajana Georgea Russella (25), informoval vo štvrtok tím z F1.

Žiadne finančné podrobnosti neboli uvedené, hoci médiá tvrdili, že zmluva by mohla mať hodnotu 50 miliónov libier ročne. Hamilton naposledy vyhral preteky v roku 2021, v súčasnosti dominuje Red Bull s Maxom Verstappenom, ktorý ukončil rekordnú sériu ôsmich po sebe idúcich titulov konštruktérov z Mercedesu.

Lewis prišiel do nemeckého tímu z McLarenu v roku 2013 a získal s ním šesť titulov i 82 zo svojich 103 víťazstiev v kariére. Oznámenie o dohode nebolo prekvapením, keďže obe strany chceli pokračovať, hoci rokovania o zmluve sa pretiahli.

"Nikdy sme neboli hladnejší po víťazstvách. Poučili sme sa z každého úspechu, ale aj neúspechu. Naďalej sa ženieme za svojimi snami, bojujeme bez ohľadu na výzvy a opäť zvíťazíme," uviedol Hamilton vo vyhlásení a dodal:

"Som vďačný tímu, ktorý ma podporoval na trati aj mimo nej. Náš príbeh sa nekončí, sme odhodlaní spoločne dosiahnuť ďalšie úspechy a nezastavíme sa, kým sa nám to nepodarí."

Russell sa v minulej sezóne pripojil k zostave Mercedesu ako náhrada za Valtteriho Bottasa a v Brazílii získal svoje prvé víťazstvo. "Pokračovanie v našej súčasnej jazdeckej zostave bolo jednoduchým rozhodnutím. Máme najsilnejšiu dvojicu na štartovom rošte a obaja jazdci zohrávajú v tíme kľúčovú úlohu, ktorá nás posúva vpred," povedal Toto Wolff.

"Naše partnerstvo s Lewisom je jedným z najúspešnejších v histórii tohto športu. Vždy bolo formalitou, že budeme spolu pokračovať. Je pre nás všetkých povzbudzujúce, že to verejne potvrdzujeme," tešil sa šéf a spolumajiteľ tímu.

Rakúšan vravel, že Hamiltonove vodcovské kvality budú pre Mercedes kľúčové, ale jeho vplyv ďaleko presahuje športovú arénu. "Ako najväčšia globálna hviezda F1 zohral kľúčovú úlohu aj pri formovaní našich záväzkov v oblasti rozmanitosti, inklúzie a udržateľnosti, ktoré budú základom nášho úspechu v nasledujúcich rokoch," vysvetlil.