Štvrtá pozícia? Možno nadplán, ale žiadna náhoda, ubezpečuje Ricciardo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štvrtá pozícia? Možno nadplán, ale žiadna náhoda, ubezpečuje Ricciardo

Ricciardo oslnil v kvalifikácii v Mexiku.
Ricciardo oslnil v kvalifikácii v Mexiku.Reuters
Daniel Ricciardo (34) si v sobotu vyjazdil najlepšiu pozíciu na štarte v sezóne. Po kvalifikácii na VC Mexika zdôraznil, že v žiadnom prípade nejde o náhodu. V tíme sa cítia počas prebiehajúceho víkendu sebaisto.

Už v Austine mu chýbali tréningy

Austrálčan si v auguste na Veľkej cene Holandska zlomil ruku a vynechal päť pretekov, kým sa minulý víkend vrátil v texaskom Austine, kde skončil na 15. mieste.

"Už v nedeľu večer v Austine som chcel, aby bol piatkový tréning. Chcel som sa vrátiť do auta, ale mal som pocit, že niektoré veci zostali na stole," povedal Ricciardo, ktorý odštartuje pred Sergiom Pérezom z Red Bullu. Mexičan urobí všetko pre to, aby sa pred svojimi fanúšikmi umiestnil čo najvyššie.

"Boli tam niektoré veci aj ohľadom nastavenia, o ktorých sme vedeli, že by sme ich mohli vyskúšať práve tento víkend. Od prvého tréningu som sa cítil naozaj sebaisto. Štvrté miesto je možno trochu nadplán. Ako tím sme si určite verili," prezradil 34-ročný pilot AlphaTauri.

Ruka je v poriadku, ale na box to nie je

Ricciardo absolvoval len tri preteky, odkedy sa vrátil do kokpitu po tom, čo vlani po vzájomnej dohode opustil McLaren. Udržať si štvrtú priečku aj počas nedele by podľa Austrálčanových slov bolo úžasné až bláznivé. Pri druhom slove sa pristavil. "Neviem, či bláznivé je správny výraz, pretože to, čo sa udialo, nebola určite náhoda."

"Viem, že som počas tejto sezóny veľa neukázal, ale cítim sa podobne ako kedysi. Mám pocit, že môžem dosiahnuť pozitívne výsledky," vyslovil želanie nielen pred mexickým okruhom, ale najmä do záveru sezóny.

S povestným humorom nadviazal, že jeho ruka je v poriadku, hoci by stále nemohol nastúpiť do boxerského ringu. Veľká cena Mexika sa začína v nedeľu o 21:00.