Verstappen skompletizoval v Mexiku tréningový hetrik. Nechal za sebou Albona

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Verstappen skompletizoval v Mexiku tréningový hetrik. Nechal za sebou Albona
Max Verstappen je na najlepšej ceste získať 16. triumf v sezóne a rekordný 51. v kariére.
Max Verstappen je na najlepšej ceste získať 16. triumf v sezóne a rekordný 51. v kariére.Profimedia
Trojnásobný majster sveta formuly 1 Max Verstappen (26) z tímu Red Bull zavŕšil sobotňajší tréning na Veľkú cenu Mexika najrýchlejším časom v treťom a zároveň poslednom tréningu pred kvalifikáciou.

Dominantný Holanďan, ktorý sa v oboch piatkových tréningoch dostal na čelo výsledkovej listiny, zajazdil na okruhu Autodróme Hermanos Rodríguez čas 1:17,887 min. Alex Albon z Williamsu rozdelil jazdcov Red Bullu, keď zaostal o 0,070 sekundy za Verstappenom. Trojicu najrýchlejších uzavrel domáci Mexičan Sergio Pérez. Na svojho tímového kolegu stratil 0,139 s.

Prvých sedem miest obsadilo šesť rôznych tímov: George Russell bol štvrtý s Mercedesom, Oscar Piastri piaty na McLarene, Valtteri Bottas šiesty so svojou Alfa Romeo a Juki Cunoda siedmy na Alpha Tauri.

Lando Norris z McLarenu bol ôsmy najrýchlejší a sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton z Mercedesu až desiaty. Deviaty skončil Daniel Ricciardo. Piloti Ferrari skončili za najlepšou desiatkou. Leclerc preťal pásku s trinástym najrýchlejším časom, jeho kolega Sainz dokonca s pätnástym. Cunoda bude štartovať posledný pre penalizáciu za výmenu pohonnej jednotky.

Verstappen a Red Bull ovládli dve hlavné kategórie, ale holandský jazdec sa v zostávajúcich štyroch pretekoch usiluje o ďalšie rekordy. Nedeľňajšie víťazstvo by bolo jeho 51. v kariére, čím by sa vyrovnal štvornásobnému šampiónovi Alainovi Prostovi a zároveň rekordné 16. v aktuálnej sezóne.