Tréningy na VC Španielska ovládol Verstappen. V domácom prostredí sa predviedol Alonso

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tréningy na VC Španielska ovládol Verstappen. V domácom prostredí sa predviedol Alonso

Max Verstappen vyhral oba tréningy na VC Španielska.
Max Verstappen vyhral oba tréningy na VC Španielska.@F1
Holandský jazdec Red Bullu Max Verstappen (25) dominoval tréningovému dňu pred Veľkou cenou Španielska formuly 1. Obhajca titulu a úradujúci majster sveta najprv na okruhu v Barcelone o 768 tisícin sekundy porazil tímového kolegu Sergia Péreza (33) a v popoludňajšom tréningu ho o 0,170 sekundy predstihol domáci idol Aston Martinu Fernando Alonso (41).

Verstappen bude v siedmych pretekoch sezóny útočiť na svoje piate víťazstvo a 40. v kariére. V priebežnom poradí šampionátu vedie o 39 bodov pred Pérezom, ktorý na druhom tréningu skončil štvrtý.

Alonsove nádeje na prvé víťazstvo od roku 2013 sa živia na domácej pôde. Španielsky veterán a dvojnásobný majster sveta vylepšil svoje šieste miesto z ranného tréningu a skončil hneď za Verstappenom. V Barcelone bude chcieť nadviazať na svoje druhé miesto z posledných pretekov v Monaku.

Program Veľkej ceny Španielska bude pokračovať sobotňajším tretím tréningom, po ktorom bude od 16:00 nasledovať kvalifikácia. Preteky sú naplánované v nedeľu o hodinu skôr.