Verstappen v Monaku pokoril Vettelov rekord, Pérez už nechce víkend bez bodov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Verstappen v Monaku pokoril Vettelov rekord, Pérez už nechce víkend bez bodov
Max Verstappen oslavuje so šampanským na pódiu v Monaku.
Max Verstappen oslavuje so šampanským na pódiu v Monaku.
Reuters
Max Verstappen (25) sa v nedeľu zapísal do histórie Red Bullu 39. víťazstvom, ktoré ho posunulo pred už penzionovaného Nemca Sebastiana Vettela (35) ako jazdca s najväčším počtom víťazstiev pre rakúsky tím.

Vettel má pred Holanďanom stále náskok v počte získaných titulov, ale Verstappen má dostatok času na to, aby túto hranicu vyrovnal alebo prekonal, pričom tretí titul je v tejto sezóne na ceste. Obhajca má 39-bodový náskok pred mexickým kolegom a najbližším súperom Sergiom Pérezom po tom, ako vyhral štyri zo šiestich podujatí, pričom do konca sezóny zostáva odjazdiť ešte 16 pretekov.

"Ak máte dobré auto, môžete prekonať takéto čísla," povedal šampión, keď mu pripomenuli tímový rekord a pokračoval:

"Je to skvelé. Nikdy by som si nepomyslel, že v mojej kariére budem v tejto pozícii. Keď som vyrastal, chcel som byť jazdcom Formuly 1, vyhrávať preteky je úžasné.

Max Verstappen z Red Bullu oslavuje na pódiu
Reuters

Vettel vyhral celkovo 53 pretekov - z toho jedny s Toro Rosso a 14 s Ferrari. Verstappenovo nedeľňajšie víťazstvo bolo jeho druhé za posledné tri roky v uliciach Monaka a tretie v rade pre Red Bull. Zárodky boli zasiate sobotňajším kvalifikačným kolom, ktoré sa zaradí medzi najlepšie v tomto športe.

V pretekoch nakoniec viedol po celý čas - čo je v Monaku, kde je predbiehanie zriedkavý jav, normálne - a šachovnicovú vlajku videl ako prvý náskokom 27,921 sekundy pred Fernandom Alonsom z Aston Martinu.

"Týmto víťazstvom sa stal najúspešnejším jazdcom Red Bullu. Prekonal Sebastianov rekord, čo je neuveriteľný úspech. Je očividne na vrchole svojich síl a jazdí veľmi dobre," povedal šéf tímu Christian Horner

Pérez nechce ďalší víkend bez bodov

Sergio Pérez začal víkend Veľkej ceny Monaka v nádeji, že zopakuje minuloročné víťazstvo, no zmenilo sa to na nočnú moru, ktorú si nemôže dovoliť zopakovať. Jazdec Red Bullu sa po havárii v kvalifikácii postavil na štartový rošt ako posledný a po sérii kolízií, piatich zastávkach v boxoch a po tom, čo ho dvakrát dostihol jeho víťazný tímový kolega Max Verstappen, skončil na 16. mieste.

"Myslím si, že sme zaplatili cenu za moju chybu v kvalifikácii. Bolo to veľmi nákladné. Musím sa len ospravedlniť celému svojmu tímu. Je neprijateľné, aby sa takéto niečo stalo. Musím jednoducho ísť ďalej, poučiť sa z toho a nemôžem si dovoliť ďalšiu nulu v šampionáte," uviedol Mexičan.